bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Bezit ! Ben ! Ik.

27 reacties

15. Een cijfer als een ander. Zoveel “concepten” hengelden naar mijn (vernieuwde) aandacht in de wordpress feeder. Zuchtend vragen ze om afwerking. Sommige van hen bevatten enkel een idee of een link, anderen zijn/waren op “publiceren” na klaar. Maar na deliberatie van de jury is het aantal nog in de running zijnde schrijfseltjes gereduceerd tot 4. Die 4 blijven nog even “hangen”.

2020 is geen jaar als een ander, dat is alvast zeer duidelijk. Ook niet voor deze blog.

Maar goed, even terug naar de concepten. Veel kans dat in het kader van minimaliesen geen enkel nog de “eindmeet” haalt. Minimaliseren is geen doel op zich, maar toch merk ik dat verminderen rust geeft. Back to basics. Reculer (pour mieux sauter). En als het geschrapte toch het geval zou worden, mieux is zeker niet meer. Less is more is het op dit moment overheersende gevoel.

Gemotiveerd door corona puilen naar het schijnt de recyclagecentra uit van spullen. De “blijf allen in je kot” opruimactie. Ook ik begon aan een kleine inhaalrace. Die verloopt wel met horten en stoten. Het is duidelijk dat er iets te zeggen valt voor meer rust en ruimte in ons huis. Dat geeft bij mij ook rust en ruimte in het hoofd. Mijn spullenaanhankelijkheid neemt verder gestaag af via een ingewikkeld iteratief proces. Op zich snapte ik wel dat ik nog aan heel veel dingen hang maar ik wist dat niet goed te benoemen. En kijk, daar heb je dus een krant voor !

Dat artikel laat ik even bezinken. Ik bezit dus ben ik.

 

 

 

 

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

27 thoughts on “Bezit ! Ben ! Ik.

 1. De strekking van de kop van het artikel snap ik. Kun je ook een leesbare tekst van het artikel zelf publiceren? Persoonlijk ben ik ook bezig met “minderen”, dat gaat ook zo’n beetje op en af. Enige duiding is welkom.

 2. Ik doe dus ik ben?

  Vragende groet,

 3. Ik gooi weg, dus ik heb ruimte om (niet meer fysiek, hoor) te groeien (of gewoon mijn voeten op de bank te leggen en te luieren).

 4. Ik heb twee koffers op zolder vol half vergane poppen van toen ik klein was en waarmee ik verder nooit meer iets doe, toch kan ik ze niet weggooien. Ik hoopte hiervoor een verklaring te vinden in dit krantenartikel maar helaas is het onleesbaar.

 5. toegegeven dat de corona wel tijd maakt om eens de longlist aan to do’s aan te pakken. Alleen geraak ik er niet altijd uit. Sommige dingen vliegen buiten, no prob. Mijn oudere tekeningen bijvoorbeeld, daar weet ik begot niet wat er mee te doen, is een emotionele kwestie…

 6. Ik ben iemand zoals iedereen iemand is. Mijn buren gooien weg. Dat komt meestal in mijn garage terecht. Zet ik dan op FB om gratis af te halen.

 7. De laatste tijd schrijf ik héél veel – de conceptjes dump ik heel vlug in de prullenmand…

 8. Ik heb de laatste tijd heel veel weg gegooid, heb er net ook over geschreven……minder spullen meer tijd……..dat is wat mij heel duidelijk is geworden.

 9. Je kunt jezelf gedurende het leven meerdere malen herdefiniëren, met of zonder spullen.

 10. Het krantenartikel is niet leesbaar wegens een te klein uitgevallen screenprint / scan. Jammer.

  Zelf ben ik volop aan het opruimen. Al een paar weken is de zolder aan de beurt. Mijn zoekertjessite draait overuren. Overigens verkoop ik niet alles, maar geef veel weg. En ook dat klaart de geest op.

  • Dat niet leesbaar is een keuze wegens betalend artikel in mijn krant.
   Een overuren draaiende zoekertjessite betekent ook een overuren draaiende Menck niet ?

 11. Zo grappig, iedereen start eraan, ik begon er al mee in 2005, nadat ik ex de deur uit had geschopt, wat een bevrijding! Eerst zijn zooi, daarna eigen zooi voor rekening genomen. toen dochter de deur uit ging, weer zo’n 6 jaar later? ongeveer? Wowwwww, en nog steeds bezit ik… zijn en blijven er spullen voor ooit, maar ook hier, geef ik weg, en zo ook morgen, als kunstenares en tekenaarster, geef ik morgen wat spullen door aan een jonge blom die graag wil leren tekenen. En zo komt mijn bezit weer in nieuwe handen, die er wat mee gaan doen!

  En zo schuif ik, doe ik weg, kleding no plroblem trouwens, het is eerder de hobby kant en wat oud speelgoed wat blijft liggen. Verder is iets stuk… aan gebruiksvoorwerpen, of doet iets het niet? Kan het gemaakt worden? zo nee? Weg ermee!

  X

  • Het moeilijke vind ik spullen zinvol weggeven. Wij verkochten nog niks omdat ik steeds minder waarde hecht aan extra geld. Mooiere spullen naar de kringloopwinkel is een vorm van herverdeling. Als de spullen voldoende waarde hebben houden ze andere mensen die het goed kunnen gebruiken op die manier aan het werk.

   • Wat ik eventueel doe, is eerst kijken in eigen omgeving, heeft iemand nog iets echt nodig, wat door kan…. Daarna, ben ik erachter gekomen dat leger des heils, er heel erg veel op verdiend aan wat wij hen schenken. Kringloop winkels natuurlijk ook, en ik ken ze, waar ze zelfs zeggen, nee willen we niet hebben, we komen om in dat spul! tot ik ooit zelf bij stichting VLA (voedsel loket almere) kwam… en ontdekte dat je ook hier spullen kunt doneren voor hen die voedselpakketten mogen ontvangen. Ook daar hebben ze graag kleding en meubels eventueel om zo gezinnen weer te helpen opstarten bijv. Misschien is dat bij jullie ook zo. Daar zou je eens naar kunnen kijken als je het dan echt zinvol weg wilt geven? Dan heb ik inmiddels zelf de weg gevonden naar de voedselbanken en ketens, die zijn er echt wat blij mee!

 12. Ach..ik heb nog zoveel weg te geven

 13. Minimaliesen, altijd een goed idee 😉
  vorig weekend nog eens op zolder gedoken en weer een tiental dozen naar beneden gesleept.
  Zolang ze nu maar dat recyclagepark openhouden!
  (en ps: ik lees blogs via feedly maar de jouwe willen ze daar onder geen voorwaarde aanvaarden, heb je ze iets misdaan? 😉 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.