bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

TGIF

16 reacties

Toen ik rond 6u 27min 32seconden wakker werd was het eerste dat mijn brein deed: zingen. Gelukkig enkel mijn brein, want zingen kan ik eigenlijk niet. Allee, ik kan dat wel, maar geen kat (en zelfs die niet geloof me) wil dat horen. En wat zong ik in mijn hoofd op een doordeweekse vrijdag?

 

Maar maak dat nu mee… zit ik hier rond 9u 42minuten 15seconden gewoon te typen. Al catalogeren heel wat mensen die ik “ken” (kennissen dus) dit zonder twijfel ook als “not doing anything”.

Ik bladerde zelfs al door mijn digitale krant en werd daar niet echt happy van. Niet dat being happy a moral duty is hoor, maar toch. Blijkbaar maakt corona dat naast de destabilisatie van een internationale macht zoals de VS (burgeroorlog lijkt bij momenten de volgende stap) ook de ontbossing van de tropische regenwouden anderhalve keer sneller gaat wegens gebrek aan controle en extra drive om natural resources te ontginnen wegens snel toenemende verarming. Maar een steentje werpen naar die mensen in verre landen doe ik zeker niet, want hier in Vlaanderen doen we het zeker niet beter. Ik zou zelfs durven stellen dat we het minstens even slecht doen, zo niet slechter. God en gebod hebben ons helemaal verlaten denk ik soms. Dat eerste vind ik prachtig, dat tweede is een groot gevaar.

Enfin, ik laat “het” voor wat “het” is want dat destabiliseert mij best ook wel. Lummelen in de tuin is vandaag ook niet echt een optie wegens de eerste miezerdag in god weet hoeveel tijd. Ik zou het dus wel kunnen hebben over kunst of fotografie, want dat helpt me wel. Maar omdat dit niet noodzakelijk jullie dada is en ik toch vraaggedreven wil werken … Dat doet me er aan herinneren dat ik op een belangrijke “vraag” (zie imago) eigenlijk nooit reactie kreeg. Dus herhaal ik de uitnodiging nog even: “moest het zijn dat je graag iets specifieks zou behandeld willen zien in een volgend logje, laat vooral ook niet na om dat aan te geven“.

Dus probeer ik nog eens iets anders. Ondanks het feit dat film ook een soort van kunst is bewandel ik heel even dat pad. Want daarnet viel mijn oog in de krant dankzij de hulp van de TVredactie op deze aanbeveling van hen :

Een eeuwigheid geleden, dat wil dus zeggen van voor covid-19, nam ik op canvas een film op waarvan ik dacht (zoals ik doorgaans doe): als het niets is dan stop ik na 8 minuten (het kunnen er ook 15 zijn) wel met kijken en wis ik hem weer. Maar toen ik begon te kijken dacht ik echt, dedjuu zeg, wat leuk. Eens iets anders. En dus doe ik op een doordweekse vrijdag dit: ik geef je de tip om de bovenstaande film op te nemen en er dan later eens naar te kijken. Hij zou best wel eens kunnen meevallen.

Tilda kende ik dus wel van Snowpiercer. Maar nog meer van “A bigger splash” met Matthias Schoenaerts. Maar vooral van “we need to talk about Kevin”. Je hebt soms van die films die meer dan blijven hangen. Dat deed Tilda Swinton en we need tot talk about dus zeker. Io sono l’Amore iets minder, al herinner ik me hem wel goed. Veel kans dat ik nog eens op record duw vanavond. Ik wou dat maar even laten weten.

En nu ga ik voor het alternatief van in bed blijven liggen en niets doen. Ik drapeer me straks, zo rond 10u 36minuten en 22seconden in de zetel (met of zonder frisdrank en chips) en ga eens kijken wat er nog op onze harde schijf te vinden is. You never know dat ik daar deugd van heb.

 

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

16 thoughts on “TGIF

 1. I hear you en same here. Mijn vrijdagochtend zag/ziet er zo ongeveer hetzelfde uit. Ik werd wakker om 06.20h wat ik dus veel te vroeg vind. Maar wel zonder liedje in mijn hoofd. Praise the lord, ik heb nooit liedjes in mijn hoofd. Ik drapeerde mij om 10.49h languit op de bank alwaar ik jouw logje las terwijl de harddiskrecorder al aanstond.
  Geboden/verboden van goden of geboden/verboden van gewone mensen, je weet haast niet wat erger is.
  Had je de vraag enkele weken geleden gesteld, had ik nog een leuke kijktip voor je gehad. Die Tilda staat geprogrammeerd en krijgt eens een paar minuten kans.
  Een vleugje geluk wens ik je toe voor vandaag. Een mens kan niet 24/7 gelukkig zijn. Dan zou je helemaal geen tijd overhouden om je eens zalig te ergeren aan allerlei dingen.
  Veel kijkplezier en geniet van het geluid van de regen. Hier regent het. Zalig zeg! Ik hoef niet naar buiten.

  • Het is inderdaad soms maar de vraag welke geboden het ergste zijn. Op die van mensen denk je altijd weer wat “invloed” te hebben, maar dat is een illusie denk ik.

 2. Ik ben (bijna) altíjd wakker op dat uur. En even later (pakweg 6:30) hou ik mij in relatieve stilte bezig met de digitale krant en mails. Tegen 7:00 hebben we meestal al ontbeten en is minstens één van ons met de hond op weg naar die zijn playground. Zo rond 8:30 kan – na een kop koffie – de dag écht beginnen.

  Die film heb ik neet aangekondigd zien staan en ga ik inderdaad opnemen. Of ie ooit bekeken wordt is dan weer een andere zaak …

 3. Dank voor de filmtip op deze druilerige dag. Ik slaap al twee weken zeer slecht, nadat het twee maanden heel goed ging. Het komt en gaat.
  Ook ik ben altijd vroeg wakker, meestal ergens tussen zes en half zeven. Ideale tijd om de digitale krant, mails en logjes te lezen in bed. Rond 8 uur sta ik op, drink ik een halve liter thee en stap vervolgens onder de koude buitendouche. Deze ochtend met veel regen erbij. Ik ben zeer gehecht aan mijn ochtendritueel.

 4. Hier wordt bijna elke vrijdag- én zaterdagavond een film opgenomen van NPO. Heel vaak heel mooie, die jaren later onze richting komen uit gewaaid…

 5. Hier hebben we ook opgenomen programma’s waar we dan uit kiezen. Zo vervelen we ons niet rap als er niets leuks op TV is.

 6. Ik was vandaag werkloos. Ik heb me ook onderscheiden in het niets doen, denk ik

  • Onderscheiding in nietsdoen. Hmmm; dat eerste geloof ik zeer zeker maar zeker niet in dat tweede 🙂 In het vak nietsdoen lijkt me dat ze jou eerder moeten delibereren. Wat een woord. De-libere.

   • Ik heb dus gisteren letterlijk bijna niets gedaan. Behalve mijn zoon naar zijn examen rijden, ben ik nog naar de bakker geweest , naar de pottenbakker en de kapper.

 7. God heeft ons niet verlaten; wij hebben God verlaten. Persoonlijk heb ik de tv verlaten, zo ergens twintig à vijfentwintig jaar geleden. Slechts voor enkele zeldzaam schone dingen bleef ik dit jaar wel aan het scherm gekluisterd. Daar was overigens geen enkele film bij.

 8. Dat liedje ga ik dus maar niet luisteren, want dan ga ik er straks mee slapen… het moet wel een hardnekkig melodietje zijn als jij er mee wakker wordt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.