bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

整理 / 01

25 reacties

Onvoorstelbaar vind ik het. Ik kijk nog even rechtsonder op mijn scherm voor de zekerheid, maar het staat er echt. 18 augustus 2019. Het einde van week 33 van het jaar 2019. Dat betekent eigenlijk nog 19 volle weken voor 2019 de deuren sluit. 63% van het jaar ligt dus al achter ons. Het was (alweer) een roetsjbaan van bezigheid. Onvoorstelbaar wat full-time werken met een mens doet.

Ik kijk even terug naar mijn voornemens voor het jaar 2019: 侘寂 & 整理. De eerste update kwam er al na een maand, namelijk dit : 侘寂 / 01. Ik lees even de tekst en bedenk dus dat dat Wabi Sabi een beetje de verkeerde richting uitging. Het aantal Lion’s lag mogelijks te hoog want ergens aan mijn lijf kwam er iets meer dan vijf kilogram (6,6666%) bij tussen toen en nu. Op het zicht weet ik ongeveer wel waar de meeste van die kg te vinden zijn. Het nieuwe voornemen voor de komende maanden is vijf kg Seiri bij Bentenge himself. Start tomorrow.

Verdere updates rond de voornemens zijn er blijkbaar niet te vinden. Dit betekent dus dat Seiri niet echt slaagde. Eigenlijk ging het ook daar de verkeerde richting uit. De stapel met niet verwerkt papier werd in plaats van kleiner enkel groter. Want als het op beelden en leesvoer uit kranten en magazines aankomt heb ik echt last van FOMO. Dus alles wat ik niet direct kon verwerken en waarvan ik dacht dat ik het graag toch eens van naderbij bekeek kwam ergens op een stapeltje terecht. Dat stapeltje verloor zijn verkleinwoordstuk en dus ging ik vandaag aan de slag.

Ondertussen zijn we even ver opgeschoten als 2019 en is ongeveer twee derde van de stapel weg gewerkt.

 

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

25 thoughts on “整理 / 01

 1. Is dat niet het lot van de meeste goede voornemens. Zelf probeer ik zo weinig mogelijk ‘te moeten’, tot weerzin van mijn naasten.

 2. Wat je zegt… veel te snel… 🥺En veel tijd tekort.

 3. Man, doorbreek dat patroon van telkens opnieuw goede voornemens maken. Wat morgen begint is geen goed voornemen, dat ga je gewoon doen.

 4. Hier van ‘t zelfde. De zolder en de garage liggen nog steeds even rommelig. Ooit krijg ik wel eens goesting om dat goede voornemen uit te voeren…😜

 5. “Ik ben 6,666 procent bijgekomen” 😀
  Die moet ik onthouden !

 6. Interessant leesvoer. Dat zou ik ook niet zomaar wegdoen. Er komt vast wel weer een regenachtige dag.

 7. Wat ene mooi doorleefd blikje staat daar in beeld. Van Esprit, doordacht opschrift, in Bentenge-blue. Wat zit er in?

 8. Voornemens zijn geweldig leuk.
  Net zoiets als jezelf straffen, want het werkt toch nooit en je doet het steeds weer.
  Ik had geen voornemens, maar heb wel de helft van de inboedel weggegeven en nog heb ik meer dan genoeg over.

 9. Voornemens zijn lastig…..na enkele weken vervagen ze en daarom is sinds een aantal jaren mijn goed voornemen om geen goede voornemens meer te maken….eens mijn verlof voorbij is, staat september al te wachten….best om die artikels bij te houden voor een regenachtige dag….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.