bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

De B-tjes van Oranje.

23 reacties

Het begon eigenlijk allemaal twee weken geleden toen ik op zondag al zappend op een verzameling blonde vrouwen botste. Per toeval. Maar wat was ik blij met dat toeval. Want mijn krant had er alvast nog geen woord over gelost. Het zal zijn omdat het een kwaliteitskrant is denk ik dan? Maar al na de eerste aflevering kon ik formeel zeggen dat mijn krant het volledig bij het verkeerde eind heeft. De eerste door mij gevolgde aflevering (er waren er al best wat voorbij) had naast mooie vrouwenbenen ook best wat spanning te bieden. Vandaag zijn we twee weken verder en is het de finale aflevering van de reeks.

Elke zondag probeer ik mijn eigen zieltogende en langzaam ten onder gaande goddelijke lijf nog wat common sense en vorm bij te brengen. Dat loopt steeds stroever en de zelfmotivatie ontbreekt regelmatig maar toch proberen we er elke week op zondagmorgen nog eens voor te gaan. Vandaag liep ik mijn 6,35km in 34 minuten en 40 seconden. Als voorbereiding op de apotheose deze namiddag tooide ik mijn lopend lijf in de juiste kleur.

De titel van dit logje zegt eigenlijk niets. Daarom voeg ik er voor de duidelijkheid “hup Holland hup, win die cup” aan toe. Straks zit ik dus alweer op een zondag naar mooi sportieve vrouwenbenen te staren. Het is een hobby als een andere. In de clash tussen de langbenige blondines uit het Noorden en de in oranje outfit getooide dames was het een dubbeltje op zijn kant. De Zweudse schonen speelden 75 minuten lang beter maar toen trapte Groenen de bal wonderbaarlijk mooi in de hoek voorbij de Zweudse goalie. Ik geef eerlijk toe, ik weet nog altijd niet of ik daar blij om ben. Maar nu het zover is en de Oranje B-tjes de finale van de wereldbeker spelen tegen de USA weet ik het wel. Hup Oranje Hup ! Win die cup.

 

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

23 thoughts on “De B-tjes van Oranje.

 1. Hier wordt ook flink gesupporterd, vooral door manlief.

 2. Alles is al in gereedheid gebracht, ten onzent. (Als ik zo eens rondkijk, lijkt het wel alsof wij er beter op voorbereid zijn dan onze – Nederlendse – buren. Anderzijds weet ik dat er nogal wat lokale activiteiten ófwel gekortwiekt zijn omdat er te weinig volk verwacht wordt, ófwel inderhaast nog een groot scherm hebben georganiseerd, om al dat volk alsnog te paaien.

  En ja, hup! Holland, hup!!!

  • Benieuwd of het dan uiteindelijk een volksfeest werd.

   • Wij zitten nogal ver van het feestgedruis af, maar het werd toch wel een flink feestje, naar het schijnt. En de volgende dag zijn ze nog even doorgegaan, na de kermiskoers. En iedereen langs het parcoours maar denken dat ze naar de Ronde stonden te kijken … 🙂

 3. Dit willen wij voor geen goud missen 😉

 4. Zullen die andere dronken en agressieve voetballiefhebbers hier een voorbeeld aannemen?
  Stille groet,

 5. Of ik hierdoor voetbalfanaat word betwijfel ik.
  Ik kies dan maar voor modderworstelen voor dames.
  Als dat nog bestaat tenminste.

 6. Als de noorderburen in een finale zitten supporter ik als Belg uiteraard ook voor Oranje!

  En wees gerust, uw ten ondergaand goddelijk lijf ziet er nog prima uit.

 7. Met die laatste opmerking van Els hierboven ben ik het eens.
  Ik durfde niet te kijken, want altijd wanneer ik naar Holland kijk, dan gaat het mis. Heb alleen een stukje van het eerste kwartier gezien en dat was al erg stressverhogend. ‘Jullie moeten naar voren, naar vóren, nee, niet steeds naar achteren, etc.’ Dus ben ik weer wijselijk afgehaakt.

  • Eh wel ja, ze hadden wat meer naar voor moeten voetballen. Tijdens het bekijken van de finale dacht ik, hmmm, die Zweden hadden mogelijks iets meer kans gehad.

 8. Ik voel aan mijn water dat er een voetbalsupporter in mij verborgen zit.
  Toch voor dit soort ploegen!

 9. Laat ik ’t nou helemaal met je eens zijn!

 10. Niet gewonnen, maar zilver is ook niet slecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.