bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Mmmode !

34 reacties

Deze week las ik met het Raam Open een blogje, namelijk modieus in je eigen stijl. Terwijl de hagel door het open raam naar binnen sloeg dacht ik na over mijn garderobe en genereerde een commentaartje op het betreffende logje. Maar het schrijfsel van Raam Open deed me beseffen dat ik in mijn concepten nog een oud logje had staan dat ik even kon recupereren. Het is immers alweer even geleden dat ik hier kwam typen ….

Mode dus ! Een tijdje terug vloog ik beroepsmatig op (dinsdagavond) en af (woensdagavond) naar Milaan. De heenvlucht confronteerde me een eerste keer met “mode”. Ik keek even mijn ogen uit aan gate 42 vlak voor het “boarden”. Het eerste dat me opviel was haar blote (strakke uiteraard) buik. Daarna merkte ik dat haar witte bovenstuk strak aansloot op haar onderliggende gekleurde BH. Na de veel te grote en dus opzichtige klassieke tassen (Gucci) viel het me op dat haar relatief sportieve broek nogal vreemd viel. Veel tijd om het in te schatten kreeg ik niet want ze was me al voorbij op weg naar het vliegtuig. Maar wonder o wonder, in het vliegtuig bleek ze net aan de andere kant te zitten op rij 15. Groot was mijn verbazing : haar broek viel gewoon open !

De vlucht terug op woensdagavond vanuit Milaan … Aanschuivend in de rij viel het me plots op dat de lange jas voor mij niet toebehoorde aan een man maar wel aan een vrouw. Onder de jas piepte naast een geruite zwart witte broek ook nog een paar geweldige sneakers. Ik probeerde er discreet een foto van te maken en dat gaf dus het volgende :

Geen idee of uit die voorbeelden iets te leren valt. Wat ik zelf wel heb is dat bij het uitdiepen van gevallen modebladen uit onze brievenbus mijn eerste gedacht na de eveneens eerste blik er eentje is van “dat is toch hetzelfde als vorige keer”? Vandaar dat ik net als Raam Open nog weinig animo heb om kleren te shoppen en dus mijn eigen “basisstijl” ontwikkelde. Die is redelijk standaard. Sneakers van het merk puma (die zitten goed en ik heb ze ondertussen in vier kleuren en stijlen). Grijze kouzen. Een zwarte shorty. Een blauwe jeans. Een T-shirt (doorgaans zwart) en een eenvoudige trui meestal in blauwe variant. Het moet niet te moeilijk worden als ik voor mijn kleerkast sta.

 

 

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

34 thoughts on “Mmmode !

 1. Oh wow, Milaan. Die stad maakt toch het verschil tussen confectie en de avant garde.
  Misschien dat wij de gefotografeerde kleding als zo anders dan de onze en daarom niet als mode in de winkel herkennen?

 2. Gelezen met een glimlach! Je hebt je duidelijk niet verveeld tijdens dat tripje…

 3. Wie modegevoelig is, zegt: “Ik ook!”
  Wie stijl heeft, zegt: “Ik alleen!”

  Meteen heb je hierbij de reden waarom mode me koud laat.

 4. Ik ook gelezen met een glimlach! Leuk om mensen zo te observeren.

 5. Die openvallende broek is zoooo 2018.

 6. Welwel, Bentenge is gaan vliegen! Hoe milieu-ondoordacht. In plaats van je fiets te nemen 🙂 !!!
  Goed dat je dan je ogen de kost geeft. Een teken van gezondheid…

 7. Hier is het eenvoudig: altijd dezelfde sboenen (Lowa GTX) wegens hielspoor, altijd Jeans, en T-shirt of hemd met patroon. Saai, maar maakt mij niet uit.

 8. De mode volg ik al lang niet meer. Wel kijk ik soms naar de verpakking van sommige dames. Dat blijft me interesseren.

 9. De trend van de sneakers onder jurken en rokken, die snap ik dus ook niet. VRESELIJK!

 10. Pingback: Mode van 2019 naar 1910 – Raam Open

  • Discreet is in dit geval een eufemisme voor stiekem. Het stiekem fotograferen van mensen en de foto publiceren is bij wet strafbaar. Geldstraf en/of een gevangenisstraf van maximaal 6 maanden. Ik neem aan dat je naderhand een leuk praatje hebt aangeknoopt met de dame op rij 15, de foto getoond en toestemming hebt gevraagd. Just saying. And curious.
   Zie ik nu goed dat de dame hold ups draagt met strepen?

   • Laat het woord eufisme maar vallen. Het was gewoon stiekem. En nee, dat praatje heb ik niet gemaakt dus dit is een strafbare foto. Op zich zou dergelijke kleding best ook strafbaar zijn. Ze werkt immers hormoonverstorend en is dus grensoverschrijdend.
    Nee, dat zijn geen holdups maar een tattoo.

 11. Mijn comment was al een eufemisme. Ik heb een hekel aan dat stiekem fotograferen.
  Met dat ‘hormoonverstorend’ gaan we toch al weer richting de burka- en burkini-discussie. Deze broek gaat echter wel te ver. Ik ben een voorstander van decente kleding voor allen.
  Voor je maatschappelijke inzet en oplettendheid: een 10 met een griffel en een kus van de juf.

  • Een 10 met een “griffel” ? En een kus van de juf, dat is grensoverschrijdend gedrag net als de stiekeme foto (terecht opmerking van je).

   • Ach, het hele leven is laveren tussen wensen, mogen en moeten.
    Dat van die 10 etc. is het Nederlandse equivalent voor het Vlaamse ‘goed gedaan (of zoiets) en een bank vooruit’. Stamt nog uit de tijd van leren schrijven op een lei met een griffel dus. En een kus van de juf mag hoor op de lagere school. Zolang het maar geen Brittany Zamora toestanden worden. Maar die tijd ben jij toch al voorbij. En wie weet… toen…
    Weet je echt niet wat een griffel is?

 12. Is zij lid van de kousenband orde? Of is dat ding op haar bovenbeen de band die haar broek los maakte
  ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Orde_van_de_Kousenband )

  Gek eigenlijk dat een vrouw met een openvallende broek niet als aanstootgevend wordt ervaren, wat zou er gebeuren als jij zo’n broek zou dragen? Jajaj.. dan valt ie ook open.
  Prachtig vind ik die lelijke geruite broek (?) met nog lelijkere schoenen. Schoenen hoeven je alleen maar comfort te geven zodat je ze de hele dag kunt dragen zonder chagrijnigheid in je lijf.

  Mode… dat is alleen maar onnodig.
  Klederdracht is veel praktischer.

  • Ben niet meer zeker maar ik dacht gelezen te hebben dat jullie koning lid is van die orde en de onze niet?
   Wel ja, wat zou er gebeuren als ik zo’n broek zou dragen… Ik zou aanstoot geven denk ik?
   Schoenen moeten zeer zeker comfortabel zijn ! En die vallen best niet open 🙂

 13. Mode, ben blij dat ik oud genoeg ben om ze niet meer te moeten volgen :-), er zijn veel trends die ik lelijk vind en het ergste is dat mijn job me verplicht om me heel basic te kleeden, ik haat het…

 14. Inmiddels mogen de modebewuste heren hun sportsokken weer hoog optrekken onder een geruite hoogwaterbroek geloof ik🤪 Waar ze zin in hebben.

 15. En dat is waarom de fashion police bestaat 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.