bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Back to the future ?

34 reacties

Even terug naar het verleden. En dit via een blogconceptje dat ik toen uitwerkte maar niet bracht.

Op 21 maart 2019 nam ik nog eens een screenshot van het voorblad van mijn krant. De eerste dag van de lente. De dag er voor op woensdag staakte een belangrijk deel van het onderwijspersoneel. Als gevolg daarvan gaat het Vlaams parlement blijkbaar akkoord met meer geld voor het onderwijs. Persoonlijk ben ik ver van een expert, maar ik geloof dat het een zinnige keuze is. Want het is denk ik nodig. Goed onderwijs voor iedereen is wezenlijk belangrijk. En de stijgende diversiteit en pogingen tot inclusie leggen extra lasten op de schouders van de onderwijsmensen. Dus die kunnen een extraatje wel gebruiken.

Verstomming. Blijkbaar sloeg iemand Nederland (met verstomming). Binnen in de krant kreeg ik dus voor de eerste keer Baudet op mijn boterham. Geen idee. Ik had echt geen idee wie dit nu weer was. Op basis van de exitpolls dacht men dat zijn partij uit het niets (qua zetels in de eerste kamer) de tweede grootste van Nederland ging worden (voor de provinciale verkiezingen). Na de telling bleek de FvD zowaar de grootste partij in de nieuw samengestelde eerste kamer. Van een doorbraak gesproken. De analyse na de verkiezingen gaat weer alle kanten op, maar het resultaat is duidelijk. De winnaars zijn de extremen. Je zou ook kunnen zeggen dat gematigde stemmen aan kracht inboeten.

Pikante foto’s interesseren mij dus ging ik even naar instagram. Want al wist ik dat de pikante foto van zijn instagram profiel verdwenen is, toch was ik benieuwd naar Thierry Baudet en het FvD. Ik bladerde even door de instagrammetjes en kwam uiteindelijk uit bij een kort filmpje rond een door de FvD ingediende resolutie tegen het goedkeuren van het Marrakech-pact. Interessant. Want uiteindelijk stevenen we hier in België, na de val van onze regering over het Marrakech-pact, naast Europese ook op nationale en regionale verkiezingen af eind mei.

Het wordt alweer een belangrijk moment denk ik. Zeker ook voor Europa. Hoe rechts zal Europa blijken te zijn na de verkiezingen? En hoe veel groene kracht zal er aanwezig zijn in België? Koffiedik kijken is het. Maar in Vlaanderen wordt er alvast van uit gegaan dat Groen de grote winnaar van deze verkiezingen zal worden. N-VA heeft met de Marrakechbocht zijn rechterflank willen beschermen, maar of hun last-minute-wake-up-call genoeg was om Vlaams Belang niet te laten groeien zal moeten blijken. Persoonlijk denk ik dat we hier hetzelfde zullen zien als in Nederland met een sterker Groen en een duidelijk sterker Vlaams Belang. De kans dat ons Belgische en Vlaamse verkozenen landschap na de verkiezingen er Nederlandser uitziet is groot. Verdere versplintering zal waarschijnlijk ook ons deel zijn. Vele kleintjes maken samen iets groots. Eendracht maakt macht. L’Union fait la force.

 

Moest het zijn dat je zin hebt in het filmpje, dat kan je hier vinden. “Zo kopieert Van Grieken de subtielere aanpak van Thierry Baudet in Nederland.” Ben net even gaan kijken op het instagram profiel van gladde boy TomVG, maar geen poedelnaakte zwembadrand foto’s. Zo ver gaat het kopiëren dus niet.

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

34 thoughts on “Back to the future ?

 1. Ben ook benieuwd naar die toekomst.

 2. Inderdaad, Nederland heeft ook zijn Van Grieken onder de vorm van Baudet. Ik hoop van harte dat de doorsnee kiezer slimmer is dan deze griezelige mannetjes…

 3. Er is inderdaad veel kans dat NV-A veel kiezers aan het Vlaamsch Belang zal verliezen.
  Arwachten welke coalitie er zal gevormd worden na de verkiezingsuitslag. Vermoedelijk weten ze al wie met wie zal regeren.

 4. Een mens zou vergeten dat onze regering een paar maand geleden is gevallen, want ik merk geen verschil :).
  Ik overweeg om in november, als ik mag stoppen met werken, de partij Pannenkoek op te richten. Alles zal veranderen, behalve de dingen die blijven.

 5. Ik denk dat je politieke visie dicht tegen het eindresultaat zal aanleunen. Het is iets dat ik met bijzonder veel treurnis zal aanschouwen.

 6. Verstomming in Nederland. Goh, wat lijkt mij dat af en toe heerlijk.
  Verder deel ik je zorgen.

 7. Van die uiteindelijke eendracht ben ik nog niet zo zeker. Ik voorzie bloederige gevechten.

 8. Ik maak me zorgen over de uitslag, ik ben benieuwd hoeveel stemmen het Vlaams-Belang-light verliest aan ’t Vlaams Belang. Ik denk dat de voorzitter van ’t VB-light vandaag een flinke uitschuiver heeft gemaakt omtrent de pensioenleeftijd.

 9. de beloftes vullen de mailboxen, de brievenbus en zelfs Facebook…het is bijna een full time job om die allemaal te verwijderen….heel veel extremisme zal zegevieren op 26 mei vrees ik….sire, er zal lang geen regering gevormd worden vrees ik….

 10. ’t Is dat kop-in-’t zand niet veel uithaalt. Er zit niets anders op dan weloverwogen te stemmen en daarmee vollen bak tegengas te geven.

 11. Ik denk dat het momentum voor Groen al een beetje over is – de laatste weken hebben ze zich niet echt populair gemaakt ivm hun standpunten over vermogensbelasting, bedrijfswagens enz. Eerder zie ik sp.a een stap vooruit maken, en PVDA. En ja, NV-A zal wellicht stemmen verliezen aan het VB met hun posterboys Van Grieken & Van Langenhoven…

  • Die posterboys van ons zijn wel bescheidener dan die in Nederland. Ik zag daarnet de betreffende zwembadfoto 😉

   • Nu pas?
    Mooie foto, hè. Sfeervol, esthetisch verantwoord. Daar maakte ik nou een screenshot van. Wel een beetje jammer van die hand. Ach, ik zou er zo naast gaan liggen, maar ja, dat hoofd he.
    Gemiste kans hoor, van die Vlaamse mooiboys. Ze kunnen Thierry met gemak overtreffen met een echt pikant plaatje.

   • Eigenlijk is het een prachtfoto. Weet niet wie de fotograaf was, maar die kan er wel wat van. De lijnen zitten goed en de kleuren ook. En die hand dient mogelijks om de lijn strak te houden 😉

   • Dat is een goede overweging, die strakke lijn. En zo blijft het ook nog een beetje mysterieus. Wat je zegt, een prachtfoto. Dat zouden meer mannen moeten doen 😉

 12. Ik vind het een heel spijtige ontwikkeling dat de extreme kanten in de politiek steeds sterker worden.

 13. Mannelijke politici die hun looks in de strijd gooien? Boeiend, dat wel, maar het zou mij op geen enkele manier beïnvloeden. Heb vanmorgen trouwens de kiesbrief op de post gedaan, hopelijk komt hij op tijd aan…

 14. Ik hou mijn hart nu al vast voor de verkiezingsuitslagen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.