bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

侘寂 / 01

18 reacties

Onvoorstelbaar ! De eerste maand van het jaar zit er alweer op. Ik sloot die maand gisteren af in Thermae Grimbergen in de warmte en de koude. In aanloop naar dat bezoek dook ik nog even door hun website. Groot was dus mijn verbazing toen ik het volgende zag :

 

Een dikke maand geleden zat ik ook voor dat venster naar buiten te turen. Gisteren koos ik niet voor Thermae Melsbroek maar wel voor Thermae Grimbergen. Bij het lezen van de Wabi Sabi op hun website dacht ik, verdemme, ik heb voor 2019 een oude nieuwste hype op mijn planning gezet. Het kan verkeren zei Bredero. Ik lees dus dat Wabi Sabi een lifestyle is. Die het streven naar perfectie aan de kant zet. Oef denk ik. Laat dat buikje dus maar zijn wat het is dacht ik en nam nog een Lion (die ik dus ook op at).

 

Gerelateerd aan Thermae Welness, zijnde naakt in een sauna, is paragraaf twee toch echt wel een pareltje? Benieuwd hoe lang de copywriter daar heeft over nagedacht. “Blij zijn met wat je hebt”. “Je imperfecties omarmen en de kleine dingen in het leven waarderen”. Ik ga er beter niet op in, anders mag ik straks alsnog naar de psycholoog om jeugdtrauma’s te leren verwerken.

Paragraaf drie pastte ik dus rigourues toe. Het is immers verboden om in de sauna prachtige zonsondergangen met de smartphone (or any other device) vast te leggen. Niet dat de zonsondergang prachtig was he. Het was grijs en ik heb zo het gevoel dat ik het ene moment nog in het licht naakt in een ijskoude vijver lag en het volgende door de duisternis over het pad wandelde. De zon ging volgens mij niet onder maar verdween gewoon zomaar. Plop. Het ene moment is ze er, het andere niet meer.

Vier ! Komt dat even goed uit. Zowel naar paragraaf als naar aantal. Ik sprak dus af met drie vrienden gisteravond. Gewoon om te genieten van hun gezelschap. Ik wou best wel samen met hen op de selfie om met ons naakte lichaam te pochen op sociale media maar mijn smartphone lag in de locker bij al mijn andere belongings. En dus deden we wat we anders ook doen maar deze keer om een andere reden. En om die reden dronken we dan maar gelijk een fles cava leeg. Elk anderhalf glas. De bijna-jarige trakteerde immers.

We waren alle vier gelukkig en dat maakte de avond perfect in zijn imperfectie. Als dat geen Wabi Sabi is, dan weet ik het niet meer.

 

PS : ja, Petra, je commentaar op mijn vorig logje was dus een heel goede vraag ! Bij deze dus het begin van een antwoord. 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

18 thoughts on “侘寂 / 01

 1. Ik was al halfweg het stukje toen ik terugkeerde naar het begin en opnieuw (en dit keer goéd) las wat er stond. Mijn vermoeden klopte: er kwam geen wasabi aan te pas …

 2. Vorige week heb ik ook een saunaatje meegepikt in een vakantiepark aan zee. Zalige verstrooiing tijdens deze koude dagen. Zonder vrienden, zonder cava, maar ook op die manier heb ik wabi sabi mogen beleven.

 3. Geen perfectie hier, alles is reeds jaren wasabi.

 4. Een Lion? Al járen niet meer gegeten, lekker.

 5. Het omarmen van imperfecties is voor mij net een brug te ver. Ze trachten te dulden, gaat maar net.
  De kleine dingen in het leven waarderen, is een principe dat ik dan wel weer ten volle onderschrijf!

 6. En van Thermae Grimbergen kreeg je nog een cadeautje ook. Wat was het?

 7. Op hun website staat: ‘Wie jarig is krijgt een cadeautje.’

 8. Streven naar perfectie is ook zo vermoeiend. Eigenlijk is die Wabi Sabi een beetje ’t zelfde als Carpe Diem, niet?

 9. Perfectie is saai!
  Sauna, Lion, cava, goed gezelschap….. doe mij ook maar Wabi Sabi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.