bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Wolkig hoofd.

20 reacties

Vijftig ! Hopelijk denk je als lezer niet gelijk in grijstinten, want ondanks het feit dat het vrijdag is ga ik die weg niet op.

Vijftig ! Het aantal foto’s dat ik deze morgen nam al starend naar de weg (die ik wel opging samen met de hond), de velden, de omgeving en de lucht.

En toen ik een blogpost van Liese las (link) dacht ik …  Mezelf bewust maken van de schoonheid van de natuur is belangrijk. En net als Liese ben ik in feite geen groene omdat mijn gebruik van resources (water, energie, vlees, …) te hoog ligt ten opzichte van wat een planeet met x miljard mensen aankan en dat als een gevolg van en overmatig gebruik van resources ik ook veel te veel afval genereer.

Vanmorgen bleef ik net als Lieze en haar kinderen letterlijk stilstaan bij de lucht. Ik scrolde eens door de foto’s op mijn gsm en het aantal lucht- en omgevingsbeeldjes ligt schrikbarend hoog. Meer dan vijftig tinten lucht !

Verder keek ik mogelijks op dezelfde manier naar de lucht als Liese want ook ik telde het aantal strepen door vliegtuigen gemaakt. Ze zijn op zich mooi om zien. Maar het zal sommigen niet vreemd overkomen als ik zeg dat mijn hart er wel even van gaat bloeden. Want het zijn er veel. Mogelijks meer dan de wereld op iets langere termijn aan kan. Wat uiteraard ook geldig is voor veel andere transportmiddelen. Ik dacht er dus even over na. En maakte een beeldje.

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

20 thoughts on “Wolkig hoofd.

 1. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
  Dat?
  Bloedt je hart net wat minder.

  • Hmmm, de laatste 16 jaar stapte ik slechts één keer op een vliegtuig voor privéredenen. Een tripje naar Barcelona met mijn petekind. Voor die luchtstrepen ben ik dus niet slecht bezig.

   • Ga dan op de barricaden staan.
    Verminder het gebruik van resources. Die komen ook vaak per vliegtuig. Of ander vervuilend transport. En nu we toch goed bezig zijn: halveer de wereldbevolking. Probleem opgelost!

 2. Binnenkort beginnen ze met toeristische vluchten naar de maan. Krijgen we wat minder strepen hier te zien!

 3. Niet te geloven. Jij ook? Ook ik ben deze ochtend meerdere keren aan de kant gaan staan om foto’s te nemen… ik kwam te laat op school, maar het was het waard!

 4. Ik nu net vanmorgen niét, in tegenstelling tot de andere ochtenden. Vrijdag is rep-je-kontdag ten onzent. Vandaar. Ik kijk ook heel veel ’s avonds. Als het nog licht is, maar ook als het al donker is, zoals net, toen ik de hond nog even buiten liet. Sterren, véél sterren! En daartussen: glijdende rode en groene knipperlichtjes in plaats van witte strepen.
  Ik kijk soms meer naar de lucht dan naar andere dingen, zoals de stoep. Vandaar 2 blauwe knieën, een blauwe en geschaafde onderarm, een pijnlijke rug en heup en een stel gekneusde ribben. En ook dan: sterren, véél sterren. Op klaarlichte dag … 😉

  • Sterren zijn zo mooi ! En als er dan ook nog een maan te zien is nog veel mooierst.

   • Alleen stoort de volle maan vaak omdat ze teveel “lichtverontreiniging” geeft. Dan zie je de sterren weer minder. Anderzijds: ik kan een halve nacht naar die zilverachtige schijf zitten kijken. (Valt het op dat ik vaak wakker ben ’s nachts?)

 5. Zo grappig, ik lees je reactie op een andere blog, kom hier lezen en zie dat jullie beiden over hetzelfde schreven. Maar idd, ik kan daar ook keihard van genieten!
  Ondertussen gluur ik even verder op jouw website 🙂

 6. van die 50 kun je er 48 weggooien, want de lucht blijft verrassen.

 7. 60 Bentenge dat heb je ook !

 8. Wonderschone vervuiling noem ik het!

 9. Ik ben gek van de wolken. ik kan echt goed gezind worden van mooie wolken kijken. En ja, de vliegtuigstreepjes, zoals zoonlief ze noemt, het is iets om bij stil te staan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.