bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Man man man toch (bis).

25 reacties

Donderdagavond 6 september hing ik lui te wezen voor het kleine scherm. We hadden net huizenjagers gekeken en ik was nog vol van mooie woongelegenheden aan de kust. Het gezapper met de toetsbak leverde ons uit aan de gebroeders Coppens. Nu wist ik via de kranten wel al wat die mannen aan het begin van hun ik weet niet hoeveelste seizoen gingen brengen, maar het sneed me toch even de adem af hoor. Ze gingen grotendeels uit de kleren en onder de scanner. Daarna wisten we als kijker precies hoeveel vet waar zat. Best interessant vond ik dat voor even.

Maar persoonlijk was ik toen met moeite bekomen van het nadenken over mijn vrouwelijke kant (dat moet dan Natasha zijn) of ik (althans de man in mij) kreeg al gelijk een confrontatie met de Vlaamsche man via de gebroeders Coppens. Verder dan de eerste analyse van de dokters in Leuven keek ik niet. Maar kijk, mijn vrouw haar ochtendkrant wist me op donderdag 13 september te melden dat ze vandaag gewoon verder wandelen op het ingeslagen pad.

Gelukkig zitten er naast wat beperkte vulgariteit, lees maar even het onderschrift bij de gespierde foto, ook een paar interessante leerpunten in/aan hun nieuwe programma verbonden. Een groot deel daarvan was reeds te lezen in de link naar het de Standaard artikel hierboven. Wat ik vooral leer is dat te diep (en te snel) gaan geen goede zaak is. Dat je moet opletten voor hyperfocus die aanleiding kan geven tot eetstoornissen. Ook interessant : ze poseerden voor een spuitgastenkalender die te koop is in het Kruidvat. Ik laat het even bezinken.

Op persoonlijk vlak waren de drie weken verlof een periode van weinig sport en (net) te veel eten en (alcoholisch en/of suikerig) drinken. Met een licht pafferigend resultaat. Na mijn vakantie woog ik zomaar even drie kilogram meer dan er voor. Ondertussen zijn we een maandje verder en zijn die er weer af. Voeding is de truuk leerde ik. Maar nieuw is dat inzicht uiteraard niet.

Nu vraag ik me wel even af of ik niet eens een Coppens-tje zou doen. In de light versie weliswaar, want zo gespierd als die spuitgasten vind ik persoonlijk zelfs op foto niet echt mooi. Tot nu toe heb ik mij daar nog nooit kunnen toe brengen. Fitnesszalen zeggen me heel weinig. Ik denk dat ik het maar ga laten bij wat het is en wat het was bij de gebroeders Coppens voor hun experiment begon.

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

25 thoughts on “Man man man toch (bis).

 1. Verstandig besluit.
  Op de voorfoto’s zien de mannen er prima uit, op de nafoto’s zijn ze afstotelijk. Vind ik.

 2. Ik vind er niks aan aan die afgetrainde lijven.

 3. Naar ik hier kan lezen, ben je goed zoals je bent.
  Het is te zot voor woorden dat er mannen bestaan die alles doen om op poppetje Ken van Barbie te lijken.

 4. Ik heb het programma niet gezien….ik zat toen geboeid te kijken naar de Pano reportage (niet letterljk geboeid hé) over armoede in Vlaanderen….je kan inderdaad te ver gaan daarin…afgelopen zomer op vakantie enkele West-Vlaamse jonge kerels ontmoet die enorm met fitness bezig zijn. Ze zien er gezond afgetraind uit….toen ik hen vroeg hoever ze nog willen gaan was het antwoord: houden hoe we er nu uitzien…zeker niet verder…

 5. Jaren geleden dat ik nog eens in een fitness geweest ben.
  Zo weet ik dat er ook veel geslikt wordt. Trainen alleen helpt niet.

 6. Fitnesszalen lijken mij onnatuurlijk en een bescheiden vetreserve aanhouden kan nooit kwaad.

 7. Ik sluit mij aan bij wat hierboven in de commentaren staat: die afgetrainde lijven zijn eng!
  En alle tijd die ze in de fitnesszaal doorbrengen om aan zo´n lijf te komen.. Pfff. Minder naar de fitness en meer thuis zitten knuffelen op de zetel.

 8. Te afgetraind is echt niet mooi, vind ik.

 9. Hier ook de ‘voor’-versie…

 10. Het valt mij op dat afgetrainde mannen dikwijls (niet altijd, ik wil niet veralgemenen) erg narcistisch ingesteld zijn.
  Ik heb helemaal geen bezwaar tegen wat mannelijk knuffelvet.

 11. Het was alsof ik in de spiegel keek (toen ze nog hun ‘gezellig’ lijf hadden hé :-))

 12. Al 6 weken geen tv gezien, zelfs niet als ie uitstond dus ik weet niet waar het echt over gaat.

  Die onderste, met veel borst en buikhaar vind ik het mooist. Maar dan zonder spijkerbroek, die hangt toch al zo laag dat ik de rest er ook bij wil zien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.