bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

De kop is eraf.

25 reacties

Het gebeurt al eens dat je naar actie zit te kijken en er over gaat nadenken. Het overkwam me gisteravond. De intensiteit van de ene overviel me net als die blijkbaar ook de medespeler overviel. Bij de wisseling dacht ik zomaar out of the blue: lengte is dus wel belangrijk. De gever creëert er diepte mee en diepte heeft duidelijk impact. Het zet de ontvanger ook direct onder druk waardoor het ondergaan wordt. Daarom zocht ik het verschil even op en dat blijkt dus 168 tegenover 181 te zijn. Op zich valt dat verschil in lengte dus nog wel mee. Wat je niet zou zeggen als je naar de actie zit te staren. Maar kijk, volgens mij was het echt niet de hevigheid maar wel de diepte en de variatie die het verschil maakte. Mijn lieveling zag dus af en moest het helemaal ondergaan.

De kop is er dus af. De US open is gestart. Ik keek gisteravond naar de eerste match van het tornooi. Halep, de huidige nummer één van de wereld, tegen Kanepi. Kanepi meet dus 181cm en Halep 168cm. Wat heb ik bewondering voor dat vechtertje uit Roemenië. Gisteren ging ze evenwel af als een gieter. Te weinig diepte in de slagen en te weinig variatie. Wat je van haar dominerende tegenspeelster niet kon zeggen. Nu ja, hardcoart is voor een eerder verdedigende speelster geen voordeel.

Ik keek na de match Halep-Kanepi ook naar het einde van Vickery-Svitolina. Ik wees de dochter op de tenniskledij van Svitolina want die was identiek aan die van Halep. En net ervoor had mijn meisje me er attent op gemaakt dat je de onderbroek van die speelster (Halep) kon zien. Mijn reactie dat het een tennisjurkje was met onderliggende short ontlokte een… hmmmm. “Maar allee vake dat is gewoon een lange T-shirt en geen jurkje.” Maar nee zoeteke, die T-shirt is gecentreerd in de taille en dus is het een jurkje. Ze dacht het niet. Waarop ik haar vroeg of al haar jurkjes dan ook gewoon lange T-shirts zijn. Al lachend gooide ze me haar schoen toe. Het was een fijn momentje. Fijner dan wat Halep net er voor had beleefd.

 

Aug 27, 2018; New York, NY, USA; Simona Halep of Romania smashes her racket on the ground during her loss to Kaia Kanepi of Estonia on day one of the 2018 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports

 

 

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

25 thoughts on “De kop is eraf.

  1. Leuk blog, de eerstvolgende keer dat ikzelf een T-shirt aantrek zal ik er weer aandenken.

    Vrolijke groet,

  2. Volgens mij is dit gewoon een shortje met een topje, dat ze per ongeluk wat lang hebben gemaakt 🙂

  3. Ik speel tennis dus ik draag dan ook zo’n jurkje. Toch eens opletten waar die lui langs de baan hun blikken op richten.

  4. En wat met de outfit van Venus gisteren?

  5. Halep had dan ook alleen maar haar keukenhanddoek om haar lendenen geknoopt, he…

  6. Bijzondere discussies in de woonkamer!

  7. Was Sophia Kenin in oranje jurk. En ook Stephens in oranje van Adidas. En een Adidas dame die de zwaartekracht tart, net als Venus W. in fluo groen. Vind je vast wel leuk.

  8. Tegenwoordig is het vrouwentennis meer een modeshow geworden ipv van een sportwedstrijd. Ik herinner me de commentaren op Henin, haar boezem leek belangrijker dan haar talent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.