bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Human(s).

16 reacties

Al sinds ik er de eerste keer op terecht kwam, dankzij bloglovin, lees ik telkens de in mijn mailbox gedropte stukjes. Ze zijn kort en to the point en ik vind ze persoonlijk goed omdat ze een vleugje New York naar mij brengen (the humans of new york).

Kleine verhaaltjes/human interest met soms kleine content. Zoals dit.

Toen ik het las dacht ik terug aan die ene keer een maand of twee terug toen ik in afwachting van de thuiskomst van mijn concertbezoekpartner even een paar baantjes ging trekken in het Rooigemzwembad in Gent. Ik zwom in the fast lane omdat ik naar eigen aanvoelen voldoende snel zwem. Ik zwom alvast even snel of zelfs duidelijk sneller dan één van de twee reeds aanwezige zwemmers.

Na een paar lengtes werd ik bij het keerpunt in het diep (ik doe een open keerpunt omdat ik niet anders kan ondanks dat ik maar met één hand aantik) gewoon van mijn sokken gezwommen door een nieuwkomer. Echt fysiek contact. Ik gruwelde en dacht, ela man, dit is geen je mag aan mijn lijf komen sport he ! Effe serieus, dat is niet echt wat ik dacht. Het lag eerder in de trant van… vent, wie denk jij wel dat je bent. I kicked my pace into second (or third or fourth or even fifth voor mijn body) gear net als de dame in the humans of New York story. Een paar lengtes ging ik dus even uit mijn lane om gezien mijn fifth gear snelheid voorbij een nu duidelijk tragere zwemmer in mijn lane te gaan. Ik zwom de “andere” daarbij frontaal aan. Botsing. Dat gaf even vonken en ruzie. Maar mannen onder elkaar haalden we er het management dus niet bij maar “shak(t)en hand” en legden het bij. We zwommen happy ever after verder.

Maar ook kleine verhaaltjes met regelmatig grote contect. Zoals het stukje van dit weekend. Kijk, van zoiets val ik dus echt van mijn stoel. Ik zit er nog even van te kijken en weet zelfs niet wat ik er over ga brengen hier. Maar kom aan rastaman… kinderen zijn meer dan het resultaat van je kwakje in haar leuke poesje. Er komt verantwoordelijkheid bij kijken. Zoals uit huis gaan werken (of binneshuis als de vrouw het uithuis deel doet) omdat een kind/kinderen geld kosten. En de aantal afwezige momenten door weed of andere drugs beperken zodat er tijd overblijft voor “vadertje spelen” en de afhankelijkheid van de drug niet te groot wordt. En uiteraard is het niet onlogisch dat moeder de vrouw de kost gerelateerd aan het resultaat van je zaad in haar op jou verhaalt. Dat heet “niet alleen de lusten maar ook de lasten delen”. Sjonge. The law of the Ancients is dus ook in New York nog aanwezig.

Verhaaltjes allerhande van mensen, het blijft leuk. Het is ook de reden waarom ik eigenlijk nog altijd liever human interest blogs ga lezen dan mijn krant.

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

16 thoughts on “Human(s).

 1. Ik geloof niet genoeg in sterrenbeelden om ze de verantwoordelijkheid voor mijn geklier toe te dichten …

 2. The law of the ancients?! Nou já zeg! Geen wonder dat het zo’n bende is in het leven van bepaalde mensen.

 3. Een echt Bull’s shit verhaal.

  Ach, sommige mensen worden nooit volwassen ….

  Vriendelijke groet,

 4. Leuk stukje muziek. Minder leuk de Rastaman. Hij is duidelijk ver heen van al zijn weed…

 5. Humans of New York vind ik ook aangrijpend.

 6. En er bestaan nog veel van zo’n mensen….ik zal eens moeten opzoeken waarmee ik mijn sterrenbeeld als excuus kan gebruiken….los daarvan blijft New York een zalige stad om te bezoeken….

 7. Daar kan die rasta-man niet zo heel veel aan doen: het zit in zijn genen. Hij is by far niet de enige. Kijk eens in andere Amerikaanse steden, in Afrika; ik betwijfel of ze daar het woord “alimentatie” kennen. Het is een bekend en zeer laakbaar fenomeen. Een groot probleem.

 8. Ik ken zulke mensen die geen rastaman zijn. Jammer genoeg bestaan ze zowat overal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.