bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

The summer of 2018.

19 reacties

De zomer loopt officieel van 21 juni tot 21 september. Grof geschat is hij dus halfweg. Dat de eerste helft leuk was en warm en speciaal. Het is me wat geweest. De omslag kwam dus dinsdagavond. Met een “orage-ke”. Wat lichtflitsen en een hevige windvlaag. Met zijn drie, geen idee wat onze hond en onze kat deden, stonden we even aan het open slaapkamerraam van de master bedroom (mine that is) naar buiten te kijken.

Het kwam uit het zuidwesten, wat dus Frankrijk is denk ik. Vandaar dat ik het orage-ke noemde. Eerst een lichtspektakel, kort erna vervoegde een stevige rukwind het licht (en de bijhorende donder) en afsluiten deden ze met kletterden regen. Wij stonden erbij en keken er naar.

De bomen waar we de voorbije dagen onze verkoeling onder zochten zagen af. Ze plooiden zich bijna tot aan de grond in de hoop om deze korte maar krachtige storm te overleven. Dat deden ze allen op eentje na. Wij keken toe hoe de boom die we de dagen ervoor nog zo bestoeften (schitterende vorm en dik bladerdek) zich gewonnen gaf.

Gisteren was het dus boomruimtijd. Met heel veel pijn in het hart. We hadden hem zo’n 8 jaar geleden zelf in de grond gestopt en hij/zij was een pareltje geworden. Maar er is dus een tijd van komen en een tijd van gaan.

Onze ligzetels staan er vandaag wat verloren bij. Wat iet zo erg is, want het is momenteel toch geen ligzetelweer. Daarnet, net voor de middag stond ik even buiten. Het begon lichtjes te regenen. Ik genoot er van. Let it rain. Maar laat die storm en bliksem en code oranje maar achterwege. Dat hoeft voor ons echt niet. Ons hoofd kan geen tweede (boom)slachtoffer aan.

Maar kijk, toen ik dus buiten stond te genieten van de lichte regen moest ik aan een kunstwerkje denken dat in onze hall hangt. Ik breng het hier even tot leven. Het is van de hand van Elfie.

 

Geniet de regen ! Let it rain. Maar beperk de storm(kracht) aub.

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

19 thoughts on “The summer of 2018.

 1. In Brugge stelde het onweer niks voor…

 2. Amaai. Moet een klop geweest zijn!

 3. Zo’n topzwaar solitair staand boompje had geen enkele kans. Je had eens wat moeten snoeien.

  • Euh, wacht even. Solitair niet echt. Zijn twee broertjes (of zusjes) staan op nog geen 5 m afstand elk. Maar dat de hoogste bomen die het breedst laten hangen het meeste wind vangen is nu wel duidelijk.

 4. Regen drinken? Geef toch maar zon. Maar dat van jullie boom vind ik echt wel erg.

 5. Door de droogte uitgeput zullen er nog wel meer slachtoffers gaan vallen.

  Ongeruste groet,

 6. Pittig orageken daar. Jammer voor de boom.

 7. Zonde van de boom! Hier wordt voor vanavond stormachtige wind voorspeld. Ik hoop dat de bomen genoeg weerstand kunnen bieden …..

 8. Weinig onweer hier in Roeselare maar gisteren enorm veel regen.

 9. Ik deed die nacht geen oog dicht, zoon en lief weg en daar zat ik alleen thuis….erg van je boom, zou er ook het hart van in zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.