bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Vingt-et-un juillet.

26 reacties

Voila, the day after ! Persoonlijk ben ik nog even aan het bekomen. Gisteren spendeerde ik mijn namiddag getooid met sjaal, vlaggetjes en rode hoorntjes voor de televisie. Naar Brussel trekken was me echt te warm, maar in een net te hete woonkamer was haalbaar. Ik schreeuwde de longen uit mijn lijf en mijn keel schor en sprong te pas en te onpas recht. Leve de koning ! Leve België. Jaja, het rode duivels succes mocht van mij gerust nog wat extra gevierd worden. Het defilé was topperdetop. Op 21 juli 2018 was er dus geen regen. Geen drasche nationale. Een a-typische Belgische dag me dunkt. Maar nu ligt onze nationale feestdag alweer achter de rug. Ik keek even naar de foto in mijn standaard krant van zijne koninklijke hoogheden die ik zo toeschreeuwde en zag dus vijf vlaggen.

Ik pijnig even mijn hersentjes. Van links naar rechts : Brussels hoofdstedelijk gewest, Vlaanderen, het Belgisch koningshuis, Wallonië en euhhhh. Echt waar. Euhhhh. Ik denk dat het dus de vlag moet zijn van de Duitstalige gemeenschap in ons land. Even wikipedia raadplegen en ja, inderdaad !

Zonet was ik dus van plan om uit vrije wil mijn online bankrekening aan te spreken en mijn bijdrage te leveren. Want zo’n royale feestdag en alle erom heen hangende werken moeten uiteraard vergoed worden. Ik keek het eerst voor alle zekerheid nog eens na en baseerde me op deze infomatie (link). Blij dat de professor het voor ons even narekende en tot de slotsom kwam dat het om 39 miljoen euro gaat. In principe zijn er 11 miljoen Belgen, dus dat is ongeveer 3,5 euro per Belg. Ik maakte een heel moeilijke berekening en besloot uiteindelijk 10 euro te storten op de rekening van onze vorsten en hun aanverwanten. Maar toen opende ik dus de link naar mijn online bank en kreeg dit :


Dedjuu zeg. Tot nu toe was ik deze zomer vooral zelf (nog) aan het werk, maar dat is overduidelijk een verkeerde instelling. Het is dus beter om je geld aan het werk te zetten ! Ik dacht er even over na, kwam tot de slotsom dat ik best wel graag in een bandje op een watertje wil dobberen en klikte dan maar op “meer weten”. Het begon slecht. De eerste vraag : “fondsen bij een andere bank?”, wel ja, nee dus. Maar er was nog een tweede optie : “liquiditeiten bij een andere bank?”. Jajaja riep ik vol enthousiasme. Na wat rekenwerk bleek dat het voordeel 1% bedroeg op het in fondsen (je weet wel, die dingen met een instapkost en beheerkost en onzeker rendement) belegde geld met een maximum aan premie van 10000€ (dat is als je een miljoentje aan eurootjes kunt beleggen).

Ik liet het nog even bezinken en bedacht dat ik best nog wel even zelf aan het werk kan blijven. Wat ook betekent dat ik gelijk besliste om niets te storten aan onze koninklijke hoogheden want weinig kans dat mijn bij een andere bank beschikbare liquiditeiten het werk echt voor mij zullen doen. Het zwembroekdragen zal nog even beperkt blijven tot het zwembadjesmoment na het werk op een zonnige avond.

 

 

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

26 thoughts on “Vingt-et-un juillet.

 1. je werd dus op het nippertje gered van de tweede sponsorronde van onze koninklijke koningen en aanverwanten….

 2. Om te genieten en te drijven op het water in zo’n band heeft men geen tonnen geld op de bank nodig…

 3. Gisteren was lang niet voor iedereen een feestdag. Ik ben gewoon gaan werken, zelfs zonder één extra cent te verdienen ook al was het een wettelijke feestdag. En ook niet omdat het bovendien mijn verjaardag was. Noppes, nada, nougatbollen….
  Het enige voordeel was dat ik dat hele 21 juli toneelstuk niet hoefde te aanschouwen. Schande dat daar zoveel geld wordt aan uitgegeven!

 4. Eerst dacht ik in een mij onbekende aflevering van Dad’s Army terecht gekomen te zijn, maar het was de defilee met acteurs die de eerste wereldoorlog uitbeelden.

 5. Aangezien ik net deze week de intocht van de Nijmeegse vierdaagse heb bijgewoond (veel vlagvertoon, veel militairen, veel uniformen, veel tribunes en zes dames van de red hat society), bracht de eerste foto mij wel enigszins in verwarring hoor.

 6. Oh, en fanfares, dat ook nog.

 7. Dat koninklijke gedoe is niet meer van deze tijd. Om nog te zwijgen van die dotaties aan al die verwanten waarmee we opgezadeld zitten. Eén vergoeding voor de koning, en de rest moet maar werken voor hun geld…

 8. Die bewegende decorstukken lopen nu wel heel veel inkomsten mis.

 9. Dus terwijl jij aan het werk bent, dobbert je geld rond op een zwemband?

 10. Mijn pensioen blijft een vaag iets.
  Toch komt het steeds dichterbij.

  Ik blijf dus ook op mijn eigen centen zitten.

  Warme groet,

 11. Ik dacht even dat jij opgenomen moest worden :-)….het grappige was de hoeveelheid vlaggen tijdens het WK…..en ik heb er slechts 1-tje gespot op 21/7.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.