bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Friday the 13th !

22 reacties

Een waarheid als een koe, de titel van dit logje. Het is een dag die voor bijgelovigen te mijden is als de pest denk ik. Of eerder als de cholera ? Wie zal het zeggen. Voor mij is het enkel een titel. Dat hij er staat is te wijten aan het feit dat hij ook vandaag bovenaan mijn krant te vinden was. Vrijdag 13 juli 2018. Alhoewel bovenaan een foutje is. Maar wat bovenaan stond kon ik niet als titel brengen, dat zou belachelijk geweest zijn. Al is die titel op zich wel zeer verontrustend en hoop ik dat hij niet klopt. Als inwoner en belastingbetaler van Europa wil ik niet meebetalen aan de Noord-Koreaanse kernwapens.

Sommige dingen zijn toch echt wel bij het haar getrokken, vind je niet ? Of bepaalde dingen moeten herleven weet ik niet. Ik ben daar (het opnieuw leven inblazen van wat ooit was) zelfs heel hard over aan het nadenken. Mocht het zijn dat je overweegt om thuis wat te (g/)haarhangen, dan best toch even dit lezen. Naast dat gehaarhang stonden nog twee andere artikels in mijn krant van vrijdag de dertiende waarover ik even nadacht.

Het eerste stond op de voorpagina. Het loopt ondertussen als een vuurtje (online). Al lopen vuurtjes niet denk ik want die hebben geen benen. Maar het is dus best wel een interessant artikeltje waar heel wat mensen voor en mogelijks minstens evenveel tegen zullen zijn. Persoonlijk ben ik zowel voor als tegen. Voor omdat ik vind dat er vrijheid mag en moet zijn. Voor omdat ik er geen probleem mee heb dat anderen vinden dat ze hun lichaam niet bloot willen laten zien. Voor omdat het hen helpt om toch deel te nemen aan bepaalde aspecten van het openbare leven. Voor omdat te veel of te grote delen vrouwelijk naakt mijn eigen zwembeleving kunnen verstoren. Ik ben immers gevoelig voor vrouwelijk “naakt”.

Persoonlijk zou ik durven stellen dat we het mogelijks best veralgemenen. Alle vrouwen in het publiek zwembad aan de boerkini. Weg met al dat seksisme. Wie heeft überhaupt ooit bedacht dat zwemmen in een zwembad beter in minuscule stukken stof gebeurt ?  Het is niet alsof je er je velletje kunt laten bruinen he. En nu we toch bezig zijn kunnen de mannen dat ook maar beter doen. Zwemslips of van die aanspannende zwembroekjes zijn ook niet jedadde. Niet om aan te zien. Ik ben dus voor ! Tegen ben ik omdat ik persoonlijk niet wil toegeven aan “religies”. Iedere keer opnieuw vraag ik me af hoe ver die “grondwettelijk verankerde vrijheid van religie” eigenlijk mag en kan gaan.

Het tweede artikel waar ik over nadacht stond een paar bladzijden verder. Uiteraard ging ik het eerst in zijn integrale versie inclusief de foto’s brengen, maar toen dacht ik dus de eerste keer na. En liep voor mezelf eens door mijn bloggewoontes. Verdemme dacht ik toen, ik ben een seksist ! Om me deze keer dus niet te laten vangen breng ik het artikel zonder de visuele aspecten beschikbaar in de krant. In zijn sobere droge vorm dus.

Even doordenken deed me beide artikels aan elkaar linken. Wat in een zwembad mogelijks een verbetering is, kan dat best ook in een voetbalstadium zijn. Zou het niet prachtig zijn dat alle fysieke verschillen wat verdwijnen en zeer beperkt worden qua visbiliteit ? Dat zou op zich zowel mogelijks racisme als seskisme beteugelen. Ik stel dus bij deze voor dat vanaf nu vrouwen die naar voetbalwedstrijden gaan dat enkel in bedekkende kledij en hijab doen. Bij voorkeur in de kleur van het land waarvoor ze supporteren. De mannen stoppen we dan in een alternatief dat hun hele lijf wegsteekt en met een petje op hun hoofd. We willen immers niet seksistisch zijn en zeg nu zelf, wat de mannen betreft kan dat enkel een verbetering zijn he. Want het ondertsaande is toch ook not done ?

 

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

22 thoughts on “Friday the 13th !

 1. Ik zou niet liever willen dat ieders individuele vrijheid wordt gerespecteerd, dat iedereen kan aantrekken wat hij wil en waar hij/zij zich best in voelt.

  Boerkini’s in een zwembad vind ik op zich geen probleem. Als we dit toelaten moeten we dit dan echt bekijken als “toegeven aan religie” of eerder als “het respecteren van ieders vrije keuze”? Klinkt heel anders, toch?

  En het in beeld nemen van mooie vrouwen tijdens een voetbalwedstrijd….als er niet overdreven wordt kan ik er wel van genieten. Dat dit “een groeiend probleem” is zoals in het artikel staat zal wel door een (gevoelige) man geconstateerd zijn 😉

 2. Dat alternatief voor mannen bestaat al: dat heet een overall. Eventueel met capuchon.
  De bedekkende badkleding ook: zie de mode van voor WO II.
  Om afgunstige blikken te vermijden en aan alle genders tegemoet te komen, stel ik toch 1 uniform voor iedereen voor.
  Lieve hemel, waar moet dat heen?

 3. Om van dat gezever over badkledij af te zijn stel ik voor om geen kleding meer aan te doen om te gaan zwemmen. Iedereen gelijk voor de wet!

  • Thomas, dat is een geweldige oplossing!

  • Nou, zoveel vrijheid blijheid kan de mensheid nu ook weer niet aan. Zonder de drempel van topjes proberen losstrikken regelrecht naar “grab them by the pussy” of de borsten.

   • Ooo boy. Laat ons dan maar voor boerkini gaan in publieke ruimtes.

   • Mijn reactie was niet ernstig te nemen, want totaal onuitvoerbaar. Hoewel voor mij die ‘vrijheid’ zeker zou mogen. Het is ook niet omdat je naakt zou gaan zwemmen dat dit een uitnodiging is om iemand lastig te vallen, wel integendeel. Als dezer dagen een meisje in een ultra kort shortje en dito topje op straat loopt betekent dit ook niet dat iemand het recht heeft om haar te bepotelen, wel integendeel!

   • Dat weet ik toch Thomas, mijn reactie zowel hier als die hierboven van de overall is ook ironisch zo niet sarcastisch. De hele discussie is belachelijk, vandaar mijn opmerking over vrijheid blijheid in Europa: terug naar de jaren ‘70 mentaliteit, toen niemand moeilijk deed.

 4. Ik weet het effe niet meer… ben nu net dankzij jouw blog – met succes – mijn bikinitopje ondersteboven gaan dragen…

  • Ik weet het ook niet meer. Allee, het is te zeggen. Ik weet wel dat ik als ik mag kiezen en als ik jou zou tegenkomen aan het strand (of in een zwembad), ik met 99,997% zekerheid kies voor de ondersteboven bikinitopversie en niet voor de bourkini. Ik ben er immers zeker van dat dat je beter staat. Ben ook blij te vernemen dat het met succes is !

 5. Een boerkini staat een stuk gekleder, ik stel dan ook voor dat bikini’s verboden worden. Meisjes hebben dan meteen geen problemen meer dat jongens hun topje losstrikken onder water.
  Maar eigenlijk begrijp ik het hele punt niet dat een bourkini verboden is. Het gezicht is toch vrij?

  • Mijn mening staat hierboven. Allen, man en vrouw aan de bourkini !
   Nu, het hele punt draait niet om het gezicht, maar om de discripantie tussen bijvoorbeeld, ik zeg maar iets, de verboden short voor jongens en mannen en de nu toegelaten bourkini.

 6. Ik vind: ja aan strakke zwemslipjes in het zwembad en ja aan boerkini´s! Leve de garderobe-vrijheid! En als het even kan, ook wat van die Borat-badpakken erbij. Dan wordt naar het zwembad gaan echt zo´n jaren ´70 disco feest.

  En wat het voetbal betreft: ik heb niks tegen die uitgezochte knappe grieten, maar ik zou het wel tof vinden moesten er ook wat meer knappe jongens worden getoond. Misschien dat ik dan zelfs wat vaker zou kijken, want nu moet je maar zitten hopen dat er een paar leuke spelers in de ploeg zitten en dat er daar dan eens op ingezoomd wordt.

  • Kathleen, dat was ook mijn gedachte, maar ik ben bang dat er bij voetbal geen knappe jongens op de tribunes te vinden zijn.

  • Hmmm. Ik zeg eerder nee aan strakke zwemslipjes want ik sta er niet echt mee. Te weinig vulling zeg maar en dan lijkt het op niets denk ik. Borat badpakken, ja, dat zou eens wat anders zijn. Al zou me dat ook niet staan. Voor een jaren 70 discozwemfeest ben ik wel te vinden.

   Knappe jongens . Nu ik er over nadenk, juist ja, die babes zijn doorgaans ook jonge meiden 🙂

 7. Wel het staat in dezelfde krant mooi verwoord: grondwettelijk verankerde vrijheid van religie is ondergeschikt aan de grondwettelijke vrijheid van het individu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.