bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

VARiatie !

20 reacties

De titel is mogelijks misleidend. Zo veel variatie zit er vandaag (de dag) immers niet in mijn dagen. Niet dat dat mogelijks ooit het geval was en zal zijn, maar de voorbije 12 dagen was het nog erger. Jaja, ik ben er mee opgegroeid en ik ga er waarschijnlijk mee sterven. Bijna ging ik schrijven “zoals een doorsnee-man” maar ik heb geen idee of dat “concept” wel bestaat en of hij dan wel of niet een voetbal liefhebber is. Ik zag dus wel al wat wedstrijden en elke avond opnieuw hoor ik mijn echtgenote (mogelijks terecht) zuchten… “Weeral voetbal?” Ja dus.

 

 

Een liefhebber zal nu mogelijks wel al doorhebben wat de diepte is die via de hoofdletters in mijn blogtitel te vinden is. De Video Assistant Referee. Voor de eerste keer present op de wereldbeker voetbal en als kijker zul je dat geweten hebben. Te pas en te onpas wordt er door spelers kadertjes getrokken in de zwoele Russische lucht. Heel af en toe neemt de scheidsrechter dat over en crosst dan als een duveltje dat net uit een doosje popte naar de rand van het veld om even te verdwijnen. De spanning bij de voetbalmiljonairs is dan te snijden tot hij terugkeert en beslist.

 

 

Op maandagavond keek ik naar Iran-Portugal. Ook daar was het dus van jedadde. De VAR kwam meermaals tussen. Gelukkig voor mister voetbal himself was de referee niet helemaal zeker en bleef de rode kaart op zak. Wie dacht dat de discussies zouden minderen door het gebruik van visuele assistentie is er aan voor de moeite. Tijdens de pauze keek ik niet naar de nabeschouwingen van de eerste helft (ondanks de aanwezigheid van de fijnste en leukste aller voetbalcommentaargevers) maar ging ik aan het zappen. En kwam ik uit op CAZ. Daar speelde “this is it”.

Moest je je afvragen waar de clip hierboven vandaan kwam. Uit de mouw van (mogelijks) mister popmuziek himself. Voetbal is zonder twijfel een rode draad door mijn leven. Maar aangezien ik van luierversie naar “volwassen en gediplomeerde” versie ging tussen 1971 en 1995 groeide ik als het ware ook op met Michael Jackson als rode draad. Dat viel me op toen ik kort (15minuten) naar de filmdocumentaire van this is it keek. De documentaire op CAZ eerde de artiest op zijn sterfdag, namelijk 25 juni (2009). Hij maakte heel wat muziek en bijhorende clips die ik graag hoor en zie. Ik koos uiteindelijk voor de video van de hand van Herb Ritts. Een meesterfotograaf van vrouwelijk&mannelijk schoon en producent van heel wat commercials en videoclips.

En dus ga ik uit dit logje met een andere clip van de hand van Herb gemaakt in het jaar dat hij (ook al te vroeg zoals Michael Jackson) stierf, namelijk 2002. Gewoon, omdat ik de zangeres er van als miss WK song zie wat mij betreft.

Goaaaaaal !

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

20 thoughts on “VARiatie !

 1. Knappe woordspeling. Knappe associatie.
  Sinds Billie Jean ontdek ik in al MJ’s liedjes dezelfde opbouw of zit ik er op te wachten. Telkens als ik muziek van MJ hoor, moet ik denken aan de opvoeding van c.q. mishandeling door zijn vader. En vraag ik me af: was hij zonder ook zover gekomen. Of stroomt talent vanzelf zoals het stromen moet. MJ was een genie. Vijftig jaar (niet in deze clip) en dan nog zo dansen. Hoor of zie ik iets van Pa Jackson, moet ik kotsen. En van Moe die er nooit iets tegenin heeft gebracht. En maar huichelen dat er niets aan de hand was. Voor mij werpt dat een zwarte schaduw op al het werk van MJ.

 2. Liever één clipje van Shakira dan tien voetbalmatchen 🙂 !

 3. Mijn man is geen doorsnee man, volgens mij dan he. houdt ook niet van voetbal maar kijkt er gewoon naar zonder emotie, en foetert dat het journaal niet op tijd begint.
  En van shakira houdt hij evenmin als ik, tenminste… dat zegt hij.

 4. Shakira is altijd goed nieuws zou ik zo denken…

 5. Ik kan alleen over het voetbal meepraten. Vooral al mister voetbal himself niét meespeelt. Van hem krijg ik de creeps, nog vóór hij een bal aanraakt. Zijn narcisme en pretentie maken dat ik de meeste matchen waar hij in meespeelt oversla en enkel de uitslag opvis. Zijn egotripperij haalt het slechtste in mij naar boven.

  Noch MJ, noch Shakira kunnen op mijn belangstelling rekenen. Ik hou van veel soorten muziek, maar niet van alle.

  • Hij en ook de rest van zijn ploeg liggen er uit. Vanaf nu dus geen (hyper)narcisme meer 😉

   • Ikke blij!
    Al moet je niet per sé juichen voor het voetbal zoals het gisteren gespeeld werd. Het was nauwelijks de naam waardig. En vanaf nu zit de kans er in dat het vaker op verlengingen en strafschoppen zal uitdraaien. Hopelijk bewijzen onze Duivels vanavond dat het ook anders kan. En horen ze (nog) niet thuis in het rijtje van “grootheden” die voortijdig hun bullen mogen pakken.

 6. Al zappend kwam ik ook bij ‘This is it’ terecht, op het moment dat hij ‘I just can’t stop loving you’ zong. Magisch is het woord. Bij Shakira denk ik eerder aan geiten 🙂

 7. God, waar is de tijd van MTV, toen we nog naar videoclips keken??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.