bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

RG18 #end(ed)

11 reacties

Maandagavond 11 juni. Roland Garros zit er al een ganse dag op ! Uitkijken naar de wereldbeker voetbal die eind deze week start. Toch is RG net iets meer dan de komende wereldbeker “mijn” sportevent.

Om dat begrijpend uit te leggen ga ik even terug in de tijd. Mijn eerste herinnering aan sport buiten school : basketbal. In mijn geheugen vond dat plaats in het eerste middelbaar, met andere woorden het jaar 1983. Dat hield ik bij mijn weten niet lang vol. Ik was klein van gestalte  en al die regeltjes waren van het goede te veel. Daarna ging ik even competitiezwemmen, maar ook dat was geen suck-6. Ik leerde er wel zwemmen maar vond het (net als basketbal) maar niks. En dus deed ik daarna wat (bijna) elke jongen graag doet. Voetbal.

Voetballen deed ik wel graag. De training was wat het moest zijn : hard, inspannend maar ook bij momenten zeer aangenaam. Mijn niveau was te laag. Vooral letterlijk wegens trage groei in vergelijking met anderen en dat maakte dat ik doorgaans in het B-elftal mocht meedoen en per uitzondering eens in het eerste. Voetballen in clubverband deed ik van 1983 tot 1987. In 1987 leerde ik op eigen houtje tennis spelen door elke zaterdagmorgen met de fiets van Marke naar Kuurne (TC D’Hoeve) te peddelen met mijn jeugdvriend. Ik liet het voetbal voor wat het was en sloeg balletjes op “gravel” en deed dat zeer graag. Ik was dan ook helemaal into Roland Garros.

Tijdens de RG2018 veertiendaagse keek ik soms ganse wedstrijden, soms stukken, … Maar wat ik dus voorbij zag komen : Goffin-Haase, GarciaLopez-Wawrinka, Pliskova-Williams, Bhambri-Bemelmans, Makarova-Strycova, Goerges-VanUytvanck, Buzarnescu-Svitolina, Goffin-Monfils, Gavrilova-Mertens, Keys-Buzarnescu, Goffin-Cecchinato, Muguruza-Sharapova, Halep-Kerber, Cilic-DelPotro, Nadal-DelPotro, Halep-Stevens, Nadal-Thiem.

Wat me bijbleef ? 1) De catsuit van Serena Williams. Ik zat er even bij te kijken, zeker toen ze in haar wedstrijd tegen Pliskova een dropbal aan het net ging halen en er juist niet bij kon. Waardoor ze onderuit ging en op haar derrière op het gravel neerzakte. Het was echt geen zicht. Maar respect dat ze het aandurft. 2) Bemelmans die een plezier was om naar te kijken. 3) Dat het aantal dames met Oost-Europees aanvoelende namen niet te tellen is. Dat de meeste van die dames slank tot mager zijn met lange benen. 4) Dat Goffin het leven even zuur werd gemaakt door die arrogante Fransman maar dat niet aan zijn hart liet komen en hem stoïcijns het tornooit uit flikkerde. Well done David ! 5) Dat Mertens goed op weg is. 6) Dat de mij tot dit tornooi onbekende Buzarnescu alle regels van het welvoeglijke vrouwentennis tart en mogelijks (volgens mijn inschatting) bh-loos staat te tennissen. 7) Dat Cecchinato niet te schatten is. Deftig goed tennissen en ook nog wat dropballen te pas en te (on)pas de wereld insturen. Wat een lefgozer en gewoonweg te sterk voor David.  8) Dat Sharapova aan het beteren is maar nooit meer de top zal halen. 9) Dat Nadal niet te schatten is. 10) Dat ze er eindelijk in slaagde !

 

Ja, op zaterdag keek ik dus naar de vrouwenfinale. Ik schreef hier al eens dat ik niet aan idoolachtig gedoe ben. Dus heb ik niet echt favorieten of idolen onder de tennissers of tennissters (dedjuu, ik had even een spellingsprobleem). Is het nu tennis-ter of tennis-ster ? Enfin, aangezien de vrouwelijke tennis spelers allemaal sterren zijn… In de jaren van Justine&Kim had ik een zwak voor het frêle prachtig tennis spelende Waalse tennismeisje. De ijver en inzet waarmee ze haar droom na joeg en die in 2003 (haar eerste Grandslamtitel was op het heilige gravel van Roland Garros) realiseerde zoals ze haar veel te vroeg gestorven moeder beloofde maakt mijn hart nog altijd sneller slaan. En kijk, dit jaar was ik ook blij als een kind. Al sinds ik haar driftig voor de eerste keer over het veld zag lopen ben ik een fan van haar. Ze deed me toen direct aan Henin denken. OP zaterdag dacht ik na set 1 dat het alweer niet ging lukken. Maar haar bezetenheid en gedrevenheid brachten haar terug ind e wedstrijd die ze uiteindelijk won. Wat was ik blij voor haar. Halep(je) you rock ! En laat nu net Justine Henin haar idool zijn. Mooier kan het niet worden.

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

11 thoughts on “RG18 #end(ed)

  1. Ik volg het al lang niet meer, maar nu ben ik weer een beetje mee.

  2. Het vrouwentennis is mooi op te zien, maar volgen doe ik het niet. Het mannentennis kan wat mij betreft de pot op :).

  3. Mijn vrouw volgt het tennis en brengt me regelmatig op de hoogte wie er gewonnen heeft. Iets wat ik dan rap weer vergeet.

  4. Ach, ik heb de finale gemist. Nou ja, op naar Wimbledon.

  5. Jeminee, die catsuit zeg, die vrouw loopt compleet voor gek. Dat er niemand is die dat tegen haar zegt! Het fragment van die sliding op haar derrière kon ik niet vinden. Heb je een link? (Oh, ben ik nu een voyeur of een ramptoerist?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.