bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Suck-6-en.

17 reacties

De inleiding tot het komt is bij momenten zo inspannend dat er nadien mogelijks onvoldoende jus over blijft om nog scherp uit de hoek te komen. Dat maakt dat het voorspel (regelmatig) interessanter is dan het echte werk en je een beetje op je honger blijft zitten na afloop. Tot zover wat ik te zeggen heb over de titel. Al mijn energie ging mogelijks daar aan op zodat wat nu komt euhm… suckt.

Voor mijn vorige logje had ik de inspiratie gevonden op een ander omdat ze een vraag stelde waar ik over nadacht. Deze ochtend bedacht ik dus, waarom niet nog even lui zijn ? Ik nam me voor dat als de #BBC topic van vandaag vrijdag interessant was daarmee direct ook vastlag waar mijn brein even over mocht gaan stormen. En kijk, ik verwijs even naar haar logje : BBC8byLiquidSkies.

“Successes” dus. Van het voorbije halfjaar aangezien de Boho Berry Challenge een mid-year review is. Mijn eerste succes van het jaar 2018 :  47-74 . Helaas ben ik karakterieel niet sterk genoeg en is dat suc6 wat aan het “verwateren” aka vervetten. Minstens 3kg werk aan de winkel dus (wat dat betreft).

Op zich denk ik dat ik vorige en deze week een klein suck-6-je boekte dat nog wat moet groeien vooraleer ik kan oogsten. Gezien het suckdingetje in de werksfeer ligt kan ik er niet zo veel over kwijt. Het is op zich ook geen positief gebeuren maar kan er wel naar toe groeien. Als ik het voldoende blijf stimuleren kan het me mogelijks zelfs terug brengen naar een punt dat ik zo’n 5 jaar geleden al eens bereikte. Toen vond ik dat “punt” best wel een doorbraak ! Het was een soort onthechting van via mijn jeugd en aanverwanten “opgelegd” en “conformistisch” gedrag. Bij de overgang van mei naar juni 2013 ging ik in het rood. Het eerste resultaat was een bezinningsperiode. De verdere uitkomst een onthechting.

Maar nu, vijf jaar later, stel ik vast dat de “mallemolen” me sneller terug opslokte dan ik dacht. Voor ik het wist (doorhad) zat ik terug in een flow die me meesleurde en liet genieten maar evenzeer leegzoog. Dat merk ik nu pas. Hoe leeg mijn (professionele) energievat is. De voorbije week gaf ik wat tegengas. Benieuwd waar het me gaat brengen. Ik durf die eerste stap een suck-6 noemen. Of dat zo blijft zal de toekomst uitwijzen.

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

17 thoughts on “Suck-6-en.

 1. Je schrijft wel erg cryptisch maar ik kan er me wel wat bij voorstellen. Ik sprong van de mallemolen en heb er nog geen spijt van.

 2. Vast wel. Je geniet van je werk, het rafelt dus aan de randen. En anders het tegengaspedaal nog een keer intrappen. Laat je niet weer in een burn out storten. Tegengassen is dodelijk vermoeiend. Ik weet er alles van. Het suckt.

 3. Onthechten is een verademing!

 4. Aan die mallemolen valt niet te ontsnappen…

 5. Mooi moment van stilstaan, herkenbaar ook. Uiteindelijk brengt het je ongetwijfeld ergens. Fijne dag…

 6. Altijd goed om er eens bij stil te staan.
  Het voorkomt dat je volledig opgeslorpt wordt.

 7. Tijdig uitkijken naar alternatieven en vooral wat meer tijd maken voor jezelf. Bereid zijn om het met minder (financieel) te doen.
  Ik hoop op je succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.