bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

#BBC

15 reacties

Op een zonnige zondagnamiddag zat ik binnen in huis wat logjes te lezen… Vanuit de zetel, waar de oudste “mijner” dames ligt, weerklinkt een zachte ademhaling. Dat wijst op slapen. Zo hoort het ook na een we-vliegen-er-in-van-zaterdagochtend-tot-zondagmiddag weekend. Uit de hondenmand klinkt helemaal niets. Onze hond, de jongste “mijner” dames, is zo uitgeteld als een hond zijn kan. Hopelijk zit de dochter, de tweede oudste mijner dames (de kat is dus net iets jonger), aan haar bureautje niet te soezen maar wat te studeren.

Zelf las ik zonet wat blogjes. De titel leen ik van de dame die helemaal niet de term “mijner” draagt, maar die ik ondertussen blogsgewijs volg van voor ik zelf een blog heb. Ik mag haar, al ken ik haar niet echt. Maar in haar logje van “vandaag” stelt ze dus een interessante vraag : “Hebben jullie zo één moment dat er bovenuit springt wanneer jullie terugdenken aan de eerste helft van dit jaar?”

Ondertussen zijn we alweer woensdagavond. De tijd vliegt. De vraag kwam af en toe terug naar boven. Ze maalde door mijn hoofd, draaide rondjes als zot. En toch kwam er niets. Toen ik deze morgen met de hond op wandel was dacht ik… dit kwam best wel dicht in de buurt. Het is bovendien een vorm van recycleren. Er is al genoeg afval.

En… Heb jij zo één moment dat er bovenuit springt wanneer je terugdenkt aan de eerste helft van dit jaar?

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

15 thoughts on “#BBC

  1. Niet zo simpel om zomaar 1 moment te benoemen….omdat er geen zijn of omdat er teveel waren? Enkele leuke momenten waren toch: de verjaardag van mijn dochter, het jaarlijks weekendje met de vrienden, genieten van mijn nieuw tuinstel in de zon….kleine dingen….

  2. Echte hoogtepunten zijn er nog niet geweest. Ik wacht verder af.

  3. Het moment waarop je beseft dat het niet alleen ‘anderen’ zijn die plots kunnen worden geconfronteerd met fysieke beperkingen, en de medische wereld als een zieke koe zit te zoeken naar een oorzaak en de ‘patiënt’ aan het lijntje houdt… Dat is zo’n momentje, ja…

  4. De dagen die ik samen met mijn zoon (of eerder andersom) de tuin rigoureus onderhanden nam. En alle momenten dat hij me ongelooflijk laat lachen (en andersom).

  5. Nee, alle dagen zijn hier hetzelfde

  6. Vorige zondag lag een vos te zonnen achter de tuin, midden op de dag. Hij keek me recht aan en wachtte minutenlang eer hij verder wandelde. Vreemd dat hij zo dichtbij kwam en zich niet schuw gedroeg.

  7. Ik moet er eens over nadenken. Ik denk het week-endje uit met mijn vrouw ter gelegenheid van haar verjaardag

  8. Zomers Aruba in januari

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.