bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

My kind of girl.

14 reacties

15. Dat is de bovengrens denk ik. Even later is het al terug gebracht tot 8 .

Na het schrijven van dit stukje en het publiceren er van zit ik aan 7. Dat heb je dus met concepten. Ze stapelen zich op zonder dat je er erg in hebt en daardoor loop je met die dingen gewoon achter de feiten aan. Want ondertussen zit het er alweer even op en toch stond er nog een basislink in een conceptlogje. Dat haal ik vandaag dan maar even in, want waar dienen vrijdagen anders voor (dan om wat achterstand in te halen) ?

Of het nu Oscars zijn of palmen, geen van beide volg ik wegens te ver van mijn bed en een gebrek aan “verbinding” met de huidige films. Dus geen idee wie meedeed voor welke prijs in welke categorie. En beats me… wie met de gouden palm(en) huiswaarts ging. Als je dat echt wil weten vind je dat hier.

Wat ik er zelf van zag : rode loper foto’s en hier en daar wat info over films en dat er ook een Belg mee deed (link) die dan nog een gouden camera won. Op zich lijkt me dat leuker dan een gouden palm gezien het volume. Wat ik ook vooral meeneem is het fragment van een afsluitende speech dat tijdens het journaal aan bod kwam. Een vrouw met (veel) durf.

 

 

Asia Argento was een mij onbekende actrice. En mogelijks blijft ze dat filmsgewijs ook. Maar tonnen respect voor wat ze bracht. Ze durfde het dus aan om filmfestival van Cannes Weinstein’s beschermde hunting ground te noemen.

Op Cannes waren er ook een paar mij wel bekende actrices. Waaronder “eentje” die me van mijn sokken blies de eerste keer dat ik ze bewust aan het werk zag. En dat in een film met Meg Ryan dan nog ! Blijkbaar was mijn eerste keer met haar veel vroeger, namelijk in Panic Room. Maar ik denk dat ik toen te veel aan het nagelbijten was (van suspense) om haar op te merken. Nu ja, ze was toen ook maar 12 jaar oud dacht ik. De titel van dit logje is mogelijks wat ver gezocht. Maar het was mijn bedenking toen ik dit (link) las.

 

Een vorm van feminisme “light” denk ik dan.  N’est-ce pas Kathleen ?

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

14 thoughts on “My kind of girl.

  1. Ik ga je stukje nog een keer herlezen …

  2. Iedereen die zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt, kan op mijn bewondering rekenen.

  3. Yes!
    R.E.S.P.E.C.T voor Asia Argento en Kirsten Stewart, en een dikke merci voor jou om dit onder de aandacht te brengen ❤

  4. Niets kan het gedrag van Zweinstein goedpraten, absoluut niets. Alleen vind ik het jammer dat tegenwoordig een actrice die hem niét vernoemt in haar speech of interview niet als volwaardig wordt beschouwd. De drang naar rechtvaardigheid verandert daarom naar een drang naar populisme, en dat vind ik jammer. Daardoor worden ook mannen meegesleurd wie zwijnerijen wordt aangewreven die het eigenlijk niet zijn, of waarvan het zeker niet de bedoeling is. Maar nog eens, iedereen (man of vrouw) moet met respect worden behandeld en niemand mag zich het recht toe-eigenen om van zijn/haar positie misbruik te maken om grenzen te overschrijden.

  5. “You know who you are and we know you too”

  6. Gezien mijn incestieuze vader heb ik nogal moeite met het smoelwerk van dat stoppelvarken W.
    En nog meer met de verhalen van de vrouwen die hierover rondgaan, althans ze zijn te invoelbaar. Al is het niet eens te vergelijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.