bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Pink-ster(en).

16 reacties

God onze heer bedacht heel lang geleden dat een werkmensch ook al eens een verlengd weekend kan gebruiken, en dus liet hij de Geilige Geest neerdalen op aarde. Dat bedacht ik dus niet zelf he (op mijn West-Vlaamsch spraakprobleem na). Ik kreeg de pap ingelepeld van Matroos Beek. Die neerdaling van zijne Heilige Geestheid is de aanleiding van de jaarlijks terugkerende Sinksenfeesten in mijn geboortestad. Maar dat is een bocht die ik vandaag niet ga nemen. Want ik ben er niet geraakt. Zaterdag was voetbaltornooitjedag en concertje meepikken. Zondag was autowas- en tuinwerkdag. En ’s avonds was ik gewoon te moe. Oud worden he. En nu is het dus pinksteren aka sinksen. Luilekkerdag.

De eerste twee uur van deze extra nietophetbetalendewerkzijnde maar welbetaaldevrijedag gebruikte ik voor het blogbijlezen. Jongens wat wordt er veel geschreven in deze wereld. Dat dacht ik gisteren zondag tijdens een werkbreak ook. Ik nestelde me op zondagnamiddag in een zetelke en dacht even snel door onze twee weekendkranten te bladeren / lezen / kijken.

dS weekend moet ik later nog eens lezen, want op de voorpagina staat de man waar ik deze week al even over blogde. Ik geraakte op een drafje door alles wat sport, wonen, cultuur, media en economie is. Het “nieuws” zelf liet ik gisteren aan me voorbij gaan en dus dook ik na het “vuile papier” in de glossy magazines. Eerst N-magazine en daarna dS-magazine. Hoe creatief, niet ? Al vind ik het vreemd dat ze het niet hN-magazine noemden. Want de ene krant is namelijk “de Standaard”, de andere “het Nieuwsblad”.

Het N-magazine was aangepast aan het weekend, namelijk pink ! Met een ster die haar pinkie tong uitsteekt naar de camera. Ook binnenin was alles pink-ster-en. Inclusief de belangrijke vraag “waarom zijn wij vrouwen niet een beetje liever voor elkaar?”.

Ik las het artikel niet, mijn interesse in het leven van Eline is daarvoor veel te beperkt. Ik weet dus ook het antwoord niet op die zeer interessante vraag. Al is mijn interesse in het leven van Miss De Munck onbestaande, de foto’s bekeek ik wel. Beelden interesseren me immers onbeperkt. Zeker als er mensen op staan. Eigenlijk hoofdzakelijk als er mensen op staan. Naast de foto zichtbaar hierboven stonden er in het (h)N-magazine nog vijf. Vier in het artikel zelf en eentje in het voorwoord van het magazine.

Het is uiteraard niet mijn bedoeling om je als lezer een overdosis aan Eline te brengen. De laatste foto, die hierboven, heb je die goed bekeken ? Indien niet, doe dit aub nog eens. Ik wil immers in de komende zinnen een punt maken of eerder iets aanbrengen dat me opviel. En een vraag stellen waar mensen uit de business van glossy magazines en aanverwante reclames, of mogelijks zelfs influencers met een blog rond mode en stijl het antwoord op weten.

Eerst geef ik nog even een beeldje “achter de schermen”.

En, valt er je iets op in deze net wat minder “gemaakte” foto ? Of is dat wat me opviel eerder getriggerd door mijn geilige geest die last heeft van een pink-ster-neerdaling of eerder opstijging ?  Persoonlijk vraag ik me dus echt af hoeveel photoshop er in de glossy foto’s “business” gebruikt wordt. En hoeveel make-up aanpassingen en aanverwanten te pas komen aan het maken van een foto. Geen idee of je doorhebt wat mijn punt is.

In any case, ik maak hiermee naadloos (maw gladjes) de overgang naar het artikeltje in dS magazine gelinkt aan de coverfoto. De coverfoto zelf breng ik niet, wel deze :

Schitterende foto vind ik het. Wat een pracht van een surfplank ! En mooi hoe de fotograaf die in beeld brengt. By the way, alle foto’s in dit logje heb ik op slinkse manier “gestolen”. Het copyright op de beelden is deels eigendom van “het Nieuwsblad” of van “de Standaard”. Omdat het tijd is voor siesta, ga ik er uit met een laatse diefstalleke, namelijk een foto van een stukje tekst uit het surfplankartikeltje in dS-magazine. Ik hoop daarmee ook gelijk duidelijk gemaakt te hebben wat me intrigeerde in de foto-aanpak van het artikel rond Eline De Munck.

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

16 thoughts on “Pink-ster(en).

  1. Naar welk concert ben je geweest?

  2. Bijgespijkerd of niet, het blijven mooie foto’s. De dame op zich zegt me ook niets, lijkt me niet echt het prototype van de boeiende dame.

  3. Ik lees al tien jaar geen “boekskes” meer en kijk tv via de computer, dus ik word bijna niet meer blootgesteld aan reclame. Plus: ik woon nu in een dorp waar een kwart van de vrouwen overgewicht heeft. Het is echt opmerkelijk hoeveel minder complexen ik sindsdien over mijn lijf heb. Ze maken ons echt ziek met al die geretoucheerde foto´s.

  4. Mis ik hier (in Mozambique) de boekskes, de glossy’s van de gazetten … ? Nou nee, in het echt is er genoeg ‘schoon volk’ te bewonderen. In alle formaten en alleen het ‘haar’ is heel vaak ‘gefotoshopt’ … allez … in de figuurlijke zin. Extensions, pruiken en nog wat aanverwante producten.

  5. Je hebt dat duidelijk allemaal goed bestudeerd. Ik lees dat soort dingen niet, zoveel makkelijker dan, het leven

  6. Ik zag op sinksenmaandag mevrouw De Munck in het echt en dus totaal niet gefotoshopt. Een mooie verschijning is het zeker. Interesseert het u dat haar witte jumpsuit een beetje doorzichtig was en ze een zwarte string droeg? 🙂

  7. In de tijd dat Photoshop al jaren de norm is, verrast het dat men nog steeds op zo’n manier foto’s neemt. Het getuigt van creativiteit en inzet. Ofwel zijn er uiteindelijk toch maar een beperkt aantal mensen die Photoshop echt goed kunnen gebruiken? Zaterdagkranten bulken al jaren uit met allerlei bijlages. Ze zouden beter de kranten op andere dagen wat meer vullen.
    mvg,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.