bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Toeval bestaat niet.

10 reacties

Een week en één dag na de vorige blogpost. Het 40 dagen bloggen ligt duidelijk achter me bedacht ik. Maar l’histoire herhaalt zich. Gisteravond keek ik dus voetbal. Net als een week geleden op disndag en woensdag.

Op dinsdag liet Barcelona zich vangen in Roma. Hun royale/koninklijke 4-1 uit de heenmatch werd dus te niet gedaan door 11 Romeinse duivel(tje)s. 3-0 werd het en Messi en co mochten terug naar huis zonder halve finale plaats in de champions league. Het moet een dompertje wezen denk ik. Ik schreef het al op facebook… dat zal ze leren om hun wedstrijd van zondag naar zaterdag te brengen om een extra dag rust te hebben. Rust roest. Maar die rust maakte vooral dat mijn petekind zijn (en mijn) bezoek aan Barcelona Nou Camp en de wedstrijd die oorspronkelijk (bij mijn boeking in december vorig jaar) op zondag vast lag in het water viel. C’est la vie.

Zo anders verging het “de koninklijke”. Die werden ook van het kastje naar de muur gespeeld maar Noord-Italianen hebben net iets minder killing instinct als het er op aan komt dan de Romeinen. Allegri speculeerde op de verlengingen denk ik. Ik schreeuwde hem nochtans vanuit mijn zetel toe… ga voor die 0-4 en voer nu (op 15 minuten van het einde van de reguliere speeltijd) toch minstens één vervanging door. Maar nee, meneer wist het beter en ging dus in minuut 90+ (extra tijd heet dat dan) samen met zijn moegestreden team onderuit. Strafschop en rode kaart voor de afscheidnemende Buffon. Ronaldo trapte de penalty magistraal binnen en ging zichzelf daarna weer maar eens te buiten aan exhibitionisme. Die nu nog niet weet dat hij een hypergetrainde sixpack heeft is echt wel voetbalvreemd.

Vandaag trek ik even de lijn door naar wat Spanje al even in zijn greep heeft. Namelijk de strijd van het Koninklijke Madrid, Rajoy en de rest van het koninkrijk tegen de afvalligen. De Catalaanse afscheuringsbeweging delft tot nader order, volledig in lijn met het Champions League gebeuren, het onderspit. Hoogmoed komt voor de val. Ter stoffering van mijn kennis las ik eerst nog dit artikel. Ben best wel benieuwd hoe de “Puigdemont-saga” gaat aflopen.

 

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

10 thoughts on “Toeval bestaat niet.

  1. “Voetbal is oorlog.” Als die lijn maar niet door trekt.

  2. Waar voetbal wordt besproken, is Pannenkoek riebedebie! De link met politiek zal me worst wezen. Waarmee ik niet bedoel dat anderen er zich niet mogen in verdiepen, uiteraard.

  3. Voetbal volg ik niet.
    Il ben ook benieuw hoe het zal aflopen in Spanje met Puigdemont.

  4. Met politiek (of wat daar tegenwoordig nog voor moet doorgaan) heb ik het even gehad. Of ik het nu volg of niet, het eindresultaat blijft toch hetzelfde.
    Voetbal is wat anders. Vooral de laatste paar jaren zit er weer spanning in. De tijd van twee ongeïnspireerde, futloze en/of doodbange teams die liever geen tegengoal krijgen dan er zelf één te maken lijkt (in de meeste gevallen) voorbij. Het wordt weer leuk voor de mensen. Er is weer ruimte voor verrassingen. Met een tornooi van wereldomvang in het verschiet, een hoopvolle gedachte.

  5. Ben je dan helemaal niet naar Barcelona geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.