bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Après-Easter.

19 reacties

8.02 op een dinsdagochtend. Ik zit aan mijn werkbureau en heb geen specifiek maandaggevoel. Maandagen op dinsdag, best wel ok blijkbaar. Vier vijfde werken en de maandag overslaan, het zou best wel iets kunnen hebben. Voor de rest was dinsdag werkdag niet echt iets om over naar huis te schrijven. Het is een blijvende flow van hetzelfde. Nog zo’n twintig jaar te gaan en we zijn met pensioen. Ja, het leven is soms best wel een sleur. Het paasweekend was daarentegen een leuke “sleur”. Daar leer ik dus uit dat het allemaal mogelijks een kwestie van perspectief is. Hoe je naar dingen kijkt. In alle geval, kijkend naar mezelf leer ik dat zo’n lang bourgondisch paasweekend 1500g extra mezelf opleverde.

21.02 op een dinsdagavond. Ik lig in mijn hybride zetelstoel en staar naar het kleine scherm. De voetbalwedstrijd tussen Juventus en Real Madrid is dan zo’n 15 minuten aan de gang. Na de vroege CR7 goal komt de spanning er langzaam terug in en begint de wedstrijd terug te groeien. Best wel spannend en behoorlijk goed voetbal. De schakelaar in mijn hoofd staat op luiliggendkijkplezier. Drie keer 15′ later is het tijd voor een rustpauze. Ik maak gebruik van de voetbalpauze om zelf even actief te zijn. Ik gebruik het knopje + waardoor het “omhoog” gaat. Ik denk dat ze er om doen daar bij vijf tv. De champions league zender staat bij ons op vijf, nl Q2. Vroeger vier maar dan op vijf. Eentje verder op zes zit dan vijf tv. Waar ik dus tijdens de pauze terecht kom. En ja hoor, Adam en Eva. Het is een publiek geheim dat ik van naakt hou. Dus blijf ik even kijken want Eva springt net uit de kleren en van het vlot. Gezwind zwemt ze naar de kant waar Adam haar staat op te wachten. Op zich is het wel best leuk die eerste kennismaking. Hoe graag ze het mentaal niet zouden doen, de drang is groter dan de beschaafdheid. Adam stelt dus vast dat Eva er naakt heel goed uit ziet. Ik vind het ook. En Eva stelt vast dat Adam zich daar beneden geschoren heeft, en zo heeft ze het graag want niet geschoren is niet haar ding. Wel ja, denk ik. 15 is niet zo lang, maar net lang genoeg.

22.02 op een dinsdagavond. Juventus doet het niet slecht, maar Real is toch net een klasse beter. Iets na 22.02 gaat de Juventus defensie in de fout. Chiellini plaatst de bal knullig naast zijn uitgekomen doelman links van de goal. De man van ettelijke miljoenen of zijn het ondertussen miljarden spurt heel even de ziel uit zijn majesteuze lijf en houdt de bal nog net binnen. Hij speelt hem terug naar een medespeler die hem in doel plaatst waar Buffon net terug is waardoor die een doelpunt net kan vermijden. Daardoor komt de bal op rechts bij een Real speler. Die zet de gerecupereerde bal voor in de hoogte, en dan gebeurt dus dit :  link . Sinds enige tijd kijk ik dus door de attitude naar de speler die hij is. Wat een fenomeen. En wat een goal. Schoonheid is dus overal. Ook in voetbal.

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

19 thoughts on “Après-Easter.

 1. Wij deden gisteren net hetzelfde. Om tot de conclusie te komen dat heel dat Adam/Eva gedoe een grote “kijk naar mij”-show is, steeds maar weer op het uiterlijk fixerend. De presentatrice achteraf: “En wat vind je van X, nu ze kleren aanheeft?” Complimentje hier en daar, maar het kind werd wel gewoon gedumpt en moest haar champagne (die ze al vast had, twee glazen incluis) noodgedwongen met de presentatrice uitdrinken. Wat een zielige vertoning.

 2. Nog ruim 5 jaar tot mijn pensioen, maar deze week is alweer door midden.

  Vrolijk en werkende groet,

 3. Adam en Eva gemist (nou, ja) omdat onder knop 6 iets anders zit in Nederland. (Meestal van hetzelfde allooi dat weinig om het lijf heeft, dus …) Maar verder zag ons avondprogramma er hetzelfde uit. Het dient gezegd: CR7 kan met een bal omgaan. Ik kan het manneke niet rieken of zien, wegens een absurd groot ego. Alleen al dat hij de hele tijd naar dat grote scherm in het stadion loopt te kijken of zijn haar nog goed zit … Mààr: hij kan het, ma, hij kan het. Voetballen, dus.

 4. Pfff, die goal van Ronaldo ja, fenomenaal. Goed geschreven; het weglaten van zijn naam werkt erg goed in zo’n stukje.

 5. Ik heb absoluut niets tegen naakt, maar begrijp niet hoe mensen het zien zitten om voor gans Nederland (en Vlaanderen) in hun blote flikker te verschijnen.
  Zappen? Neen, dank je wel. Dan bekijk ik liever een uitgestelde film of zo…

 6. Ik begin te begrijpen waarom ik niet vlug geneigd ben om TV te kijken.
  Dank voor deze onthullende blog.

 7. Zondag zag ik ook geschoren onderkanten op t.v., zijnde de benen van de wielrenners.

 8. Ach gat, geschoren mannen! Gelukkig zie je weer steeds meer behaardheid in het kruis. En ik kan het weten want ik was alweer in de sauna. Vind een man (of zijn geslacht) met haren toch veel aantrekkelijker. En gek genoeg is het zo dat als je iemand naakt ziet je toch veel minder uitdaging hebt dan wanneer er een kleedje omheen zit? Op een onbewoond eiland zou ik liever een man in een shirt tegenkomen en hem dat dan zelf uit mogen trekken natuurlijk.

  • Aan je reactie te zien had mijn logje wel wat inhoud. Je hebt ook (jaja, ik keek het na) net niet de langste reactie. Affodil schreef 7 woorden meer neer. Maar kijk, omdat het vrijdag is ga ik ook in het lang en breed reageren.
   1) als ik kijk dan zie ik inderdaad behaardheid in het x. Maar ik werk het toch een heel klein beetje bij. Maar of je er nu echt meer ziet ? Daarvoor heb ik te weinig historische gegevens.
   2) je was ALWEER in de sauna ? Goed zo, je kunt er maar deugd van hebben.
   3) man (of zijn geslecht) met haar aantrekkelijker, staat genoteerd.
   4) kijk, ik ben het met je eens, met een kleedje is zoveel interessanter / uitdagender
   5) als je op een eiland een man tegen komt is het niet onbewoond he 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.