bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Staat/stond/gestaan. (36/40)

13 reacties

De ochtendstond heeft goud in de mond. Als maandagochtendleuze kan dit tellen. Vandaag was ik er dus vroeg bij maar of dat iets te maken heeft met de uurverandering weet ik niet. Maar toen ik al staande naar beneden keek schatte ik dat het zo’n 15 centimeter lang was en mogelijks drie maar eerder vier centimeter dik. Even twijfelde ik, maar toen nam ik het ding alsnog vast.

Bleek mijn inschatting toch niet helemaal juist te zijn, want het was toch wel wat langer dan op het eerste zicht. Eerder een kleine twintig centimeter. Met de vier centimeter dikte zat ik er evenwel niet naast. Ik was echt wel gebiologeerd. Nochtans was biologie nooit één van mijn favoriete vakken, dus god weet hoe het komt dat ik gebiologeerd stond te kijken naar dat twintig centimeter lange ding. Mijn interesse ging zelfs zo ver dat ik er een foto van nam. Helaas was er te weinig licht om het goed in beeld te brengen. Maar ik verzeker je het was wel een prachtig zicht.

 

Helaas zo dood als een pier dus. Op het moment zelf wist ik wel dat het wat leek op een fret maar de kans dat die in een veld terecht komt relatief ver van de eerste bewoning is klein. Dus zocht ik het nadien op en nu weet ik dus wat ik op wandel in het veld vond. Een wezel ! Wat een zalig mooi diertje.

De ochtendstond heeft goud in de mond. Bis. Na het terug leggen van het lichaampje van de wezel wandelde ik verder langs het wandelwegje. Om van het ene veld naar het andere te komen moet ik even omhoog, zo’n anderhalve meter schat ik. En toen stond ik dus voor de tweede keer te kijken. Deze keer was het diertje niet dood als een pier. Maar net als ik wel danig geschrokken. Het staarde me van op zo’n vijftien meter even aan maar ging er dan als een speer vandoor. Gelukkig gaat mijn biologische kennis net ver genoeg dat ik het herkende zonder gebruik van hulpmiddelen. Het ging dus om dit diertje.

 

Aangezien het beestje ver van zo dood als een pier was en eerder snel, kon ik het ook niet fotograferen. Maar ter illustratie maakte ik even ver gestapt een landschapsbeeldje ter verduidelijking. Ik voegde wat niet te fotograferen was toe. Dat zie je hierboven. De verandering van uur was van bij het ontwaken dus “goud waard”. Van staan naar stond naar gestaan.

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

13 thoughts on “Staat/stond/gestaan. (36/40)

  1. Ik denk dat menig diertje ook geschrokken is van jou, vanmorgen 😉

  2. Die leuke dieren zie ik ook in mijn achtertuin. Vele reeen eindigen hun leven op het bord. Veel marters, wezels, hermelijnen onder een autoband.

  3. Behalve de katten zie ik hier niet zoveel beestjes.

  4. Van een fluit waard gesproken… knappe inleiding!

  5. ten velde kom je soms rare beestjes tegen….

  6. Reeën zien we hier regelmatig, zelfs op klaarlichte dag. Eer(?)gisteren nog een groepje gefotografeerd dat stond te grazen. Ver genoeg van de weg af om niet telkens te moeten opschrikken, dus ze deden gewoon wat ze deden, zonder zich dood te schrikken. Een wezel heb ik hier nog niet gezien, al ben ik er zeker van dat ze hier zitten. Het kunnen niet allemaal muizengaatjes zijn die we passeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.