bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

1988 / D-style part 1. (11/40).

16 reacties

Na 10 legseltjes in het kader van 40dagenbloggen nam ik even een snipperdagje. Maar op zondag ga ik prehistorisch (de prehistorie op zondag van 11.00 tot 12.00 op radio2). Go back in time. Nu zit ik al twee minuten na te denken hoe de prehistorie “baseline” ook alweer klinkt op de radio. Geen idee dus.

Terug in de tijd dus : naar juli/augustus 1988. Stel dat je de link opent, ga dan vooral naar het stukje van 6:30 tot 7:30. In dit fragment staat een kerktoren die tegenwoordig op wandelafstand van mijn woonplaats ligt, maar dat had ik in 1988 in geen honderd jaar zelf kunnen bedenken. En om het compleet te maken volgt na het kerktoren fragment één van mijn meest gewaardeerde liedjes.

summer 1988

Zomer 1988. Dat is de momentopname die hierboven te zien is. De linkerkant van de foto is me heeeel dierbaar. Net als de rechterkant trouwens, want dat ben ik zelf op 17 jarige zomerse leeftijd ergens in Spanje. Maar de linkerkant, dat zijn dus “meter en peter”, grootouders langs moeders kant. Mijn grootmoeder overleed kort na de foto genomen werd, in augustus 1988. Mijn grootvader elf jaar later in augustus 1999.

Over mijn fijne grootouders ga ik het niet hebben, maar wel over iets dat ook te zien is in de linkerfoto. Enig idee ? Wacht, ik veeg even die traan in mijn ooghoek weg. Zei ik al dat ik fijne grootouders had ?

Terwijl ik verder typ beluister ik de prehistorie aflevering van 1988 verder. Sjonge, al die muziek geeft instant herkenning. Wat zalig toch. Het moet zijn dat 17 jaar qua leeftijd best wel een fijn moment was. Toen was de only way Yazz-gewijs nog altijd up denk ik. Hmmm, okee, even terug naar de topic van today. Ik vind de foto van twee oude mensen onder een parasol ook zalig vanwege het wezentje dat rechts onder zit. Prachtig toch hoe de hond naar mijn grootvader kijkt. Een zalig trouwe viervoeter die Finet.

Als zondaguitsmijter dus nog even dit :

Hopelijk is dat ook voor de temperaturen het geval ! Op voorwaarde uiteraard dat ook het zonnetje blijft. Laat de lente maar komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

16 thoughts on “1988 / D-style part 1. (11/40).

 1. (Groot)ouders die ons verlaten, het rouwproces blijft duren.
  Het willen terugkeren naar de jaren van weleer is nog zoiets, maar ooit komt de dag dat we terug verlangen naar de dag van vandaag. Volop genieten van het nu is dus de boodschap !

 2. En dat was de duidelijkste foto die van jou genomen is op 17-jarige leeftijd? 🙂

 3. 1988….sweet memories…..het jaar dat ik ook 17 zou worden…..mijn eerste vliegvakantie ooit naar (toen toch) het exotische Italië met zijn knappe zuiderse vrouwen….het jaar dat ik een grote crush had op de zangeres Tiffany….ook in het overzicht te zien….ook het laatste onbezorgde jaar….het jaar nadien verloor ik plots mijn grootvader op veel te vroege leeftijd….

 4. Toen ik 17 werd, knalde dit door de boxen:

  Zoals al eerder werd geschreven: fijne herinneringen!

 5. Leuke herinneringen die je met ons deelt.

 6. Het jaar dat ik 17 werd, met o.a.:

  Gilbert O’Sullivan – Nothing Rhymed
  Rita Deneve – De Allereerste Keer (dat intussen ook de laatste keer geworden is)
  Cats, The – One Way Wind
  Ann Christy – Dag Vreemde Man
  Zjef Vanuytsel – De Zotte Morgen

  En verder een jaar waaraan ik heel weinig herinneringen heb. Maar dat is zo met alles wat aan 1976 vooraf ging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.