bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

B****** (10/40)

14 reacties

Ten huize Bentenge volgt een doordeweekse ochtend een relatief gelijklopend stramien. Af en toe klopt het niet helemaal en lopen de lijnen wat door elkaar. Deze ochtend stonden we (het al even zijnde 20 jaar getrouwde koppel) dus onverwacht vroeg, of eerder laat, heb er niet echt bij stilgestaan, samen in de badkamer. Het moet zijn dat het opviel want haar reactie was “dat vind je leuk he”. Het zou best kunnen dat ik hier wat dichterlijke vrijheid gebruik en haar formulering net iets anders was.

In alle geval, het bracht me terug naar een opmerking van Kliefje op het logje B***** .  Ja beste Kliefje, echt niet alleen billen en benen. Ook borsten. Ik geef het toe.

Niet alleen mijn eigen schrijfseltje kwam zomaar in mijn hersenpan piepen, maar ook dit logje van koffie met melk en suiker drong zich nog even aan me op. De koffie met melk en suiker lag toen wel al, volledig in lijn met het ochtendstramien, achter mij. Maar toch wou ik er hier, op de laatste vrijdag van februari, maw de laatste vrijdag van tournée minérale, even iets rond brengen.

2018

 

Laat me eerst even antwoorden op wat Kliefje reeds weet : ja, ik ben net als de doorsnee man zeer sterk aangetrokken tot B****** (6 sterren tov 5 voor de andere B*****). Dat betekent dus echt wel dat als die vrouwelijke attributen (of wat er op staat) te zien zijn ze automatisch pilootachtig mijn aandacht trekken. Ik kan (of vooral wil) het niet helpen, het is zo. Net als ik niet wil meedoen aan tournée dinges, dat kan ik ook wel, maar wil ik niet.

Enfin, om een mogelijks oneindig lang verhaal korter te maken keer ik even terug naar wat ik hier wou brengen. Namelijk het logje van koffie met melk en zoetigheid erin.

Het moet dus wel lukken dat het hoofd onderhoud en een process engineer op het werk van een leverancier net voor het kerstverlof een eindejaarskalender kregen met “inhoud”. Via de ingenieur kwam de kalender (voorblad hierboven zichtbaar) inclusief inhoud op het bureau van een (ruimdenkende, al is dat niet het juiste woord) medewerkster van me terecht. Die deponeerde het materiaal in een lade van mijn bureau, waar ik het na de kerstvakantie dus aantrof. Het was toch even naar adem happen. Maar ik liet hem toen omgekeerd in de onderste lade verdwijnen als verdwijntruuk. Ondertussen ligt hij omgekeerd in de kast thuis. De volgende logistieke actie zal de grote verdwijntruuk worden. Ter illustratie geef ik willekeurig negen maanden uit de kalender :

calender

Enfin. De toegevoegde waarde van dit logje is dus best wel laag denk ik. Maar goed, ik kan er mee leven. Het kunnen niet altijd pareltjes zijn. Ondertussen zitten we dus in mijn verjaardagsmaand, en dat lijkt me de mooiste maand van allemaal te zijn.

2018 feb

 

 

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

14 thoughts on “B****** (10/40)

 1. Weinig mensen zullen vermoeden dat, in de ‘ernstige’ beroepskringen waar ik mag vertoeven, op m’n vorige werkplek ook zo’n kalender in de keuken was. Elk jaar hing iemand anders dit ding op. Niet om zichzelf te plezieren, maar puur voor het gemoed van de mannelijke collega’s. Is dit geen menslievend initiatief?

 2. Ik was er al bang voor 😉

 3. Ik had laatst een afspraak bij de (vrouwelijke) fysiotherapeute. Ze was nog met iemand bezig, en vroeg me in haar bureautje te wachten. Daar hing een grote poster van een mannelijke spierenbundel tegen de deur, en aan de kast hing een kalender met halfnaakte brandweermannen. (Daar stond ook wel een brandweervrouw tussen hier en daar, maar die had wel meer kleren aan).

  Ik vind: als er een kalender met vrouwelijk naakt in de werkplaats hangt, wees dan een gentleman, en hang er een kalender met mannelijk naakt naast. Gun de vrouwen en homo´s die daar passeren ook iets.

  • Hing er bij die vrouwelijke fysio dan ook een vrouwenkalender naast ?
   Maar een heel goed punt. Als het eens past compenseer ik dat hier ook wel eens.

   • Nee, maar er stonden wel een paar vrouwen op de brandweermannenkalender he. Dus ze staat sowieso een paar punten voor 😉

 4. Allez, ge zijt nen tettenvent 🙂

 5. Genetica moet je niet proberen te veranderen :-), al dat gezeik over vrouwen moeten ballen hebben en mannen moeten een vrouwelijke kant hebben…..dat werkt niet, iedereen is het noorden kwijt, laat die poster maar hangen……..het zal de mannen goed doen 🙂

 6. Zulke strakke lijfjes zie je alleen in kalenders maar in de sauna, waar ik de laatste tijd erg vaak kom, zie ik vooral veel uitgezakte lijven.

 7. Een man blijft een man blijft een man. Gek op mooie b&b’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.