bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

High die haai !

29 reacties

Vrijdagnamiddag. Er dwarrelt wit poeder uit de lucht en ik word er als het ware instant high van. Dat heeft een mens met sommige vormen van wit poeder, nietwaar ?  Omdat het vrijdag is, je weet wel, TGIF, gooi ik er even dit tegenaan :

haai

Wiet dwarrelt bij mijn weten niet echt uit de lucht, maar misschien borrelt dat wel zomaar in water.

Gisteren ging ik naar een conferentietje over innovatieve disruptie in mijn “thuisstad”. Ter plaatse, na een inleiding vol algemeenheden, werd ik even lyrisch en was ik op weg haai te worden, maar dat ging snel over toen de boel alweer overging naar de algemene blablabla. Ik voelde me als een goudvis die zonet zijn portie wiet niet kreeg en dan maar gewoon goudvisje bleef.

Ik keer nu even op mijn stappen terug, namelijk naar het tweede woord van de alinea hierboven. Want toch even verduidelijken : ik ging niet maar ik reed. Naar een conferentietje. Mijn gedachten dwarrelden over de wagens heen en toen viel me opnieuw op wat ik altijd al vreemd gevonden heb. De meest populaire auto onder de bedrijfswagens is (denk ik) de “bucht met wielen”. Iedere “manager” die ietwat “high” op de ladder staat heeft die. En telkens ik die auto zie passeren valt het me weer op : dit is dus een high-die-haai-auto.

2017-BMW-4-Series-Gran-Coupe-facelift-17

Waarschijnlijk denk je nu echt wel… wat voor vijsje zit er los bij de schrijver ? Heel wat denk ik. Maar toch daag ik je uit er eens op te letten. De antenne bij sommige auto’s lijkt nogal sterk op de vin van een haaitje. En hoe meer ik er op let, hoe sterker het me tegenvalt. Op een wagen vind ik de goudvisvin (of die van een haai als de goudvis wiet kreeg) nog altijd een esthetisch vreselijk lelijk ding. Bij de BierfeestMerkWagen is die vin zelfs buiten proportie naar mijn mening.

Als je dan toch een haai-auto wilt kopen raad ik je de volgende bolide aan (helaas zonder vin) :

maxresdefault

 

That’s all (the bullshit a friday can bear) folks.

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

29 thoughts on “High die haai !

 1. 😂 Schitterend. En hahah! .. ik rijd ook met een haaivormige wagen. Ik zie hem niet graag langs de buitenkant, maar vanbinnen… ik word er zowaar haai van.

 2. Als een goudvis haai wordt vrees ik dat het aquarium toch wat te krap wordt.

 3. Wereldwijd gekend als The Shark. Met recht en rede, overigens, want dit is de enige (ter)echte haai:

  Enne… Ford? In alle ernst?

 4. Meteen heb ik het gordijn aan de straatkant even opzij geschoven en naar mijn auto gekeken. Nee, geen haaienvin op het dak. Bovendien lijkt mijn auto meer op een dikkopje.

 5. Een auto is een voorwerp op vier wielen dat me van plaats a naar plaats b brengt.
  Al die glammer en glitter hoeft niet voor mij.

 6. Sluit me helemaal aan bij Thomas Pannenkoek. Het enige wat ik van een auto verlang is een zuinig verburuik en het feit dat hij me niet in de steek laat. De rest interesseert me van geen kanten. Ik begrijp totaal niet hoe een auto voor sommige mensen zo’n statussymbool kan zijn. Minderwaardigheidsgevoel en dus nood aan een “stalen penis”? Wat mij vooral (meestal negatief) opvalt aan chauffeurs van Bucht-met-Wielen en soortgelijke staussymbolen: hun aggressieve rijstijl. En als ze eens te voet zijn: makkelijk in de grond te praten met échte argumenten.

  • Op zich verwonder ik me toch altijd weer over deze commentaar. Een auto is een prachtig ding. Daar zijn ingenieurs en designers uren, dagen en maanden mee beizg om die zo te ontwerpen dat hij aan behoeftes tegemoet komt. Ik ben alvast zeer sterk geïnteresseerd in auto’s en hun functionele schoonheid. Zodner behoefte te hebben aan een stalen penis. Maar goed, elk zijn mening.

 7. Ik vind die haai op mijn nieuwe bolide toch best leuk…

 8. Doe mij maar niet zei de haai
  Daar word ik wiet van;-)

 9. Ik heb de bovenste haaienwagen, wel in een veel mooiere kleur en met minder Johnny-achtige velgen.
  En ik heb die gekocht vanwege zijn laag verbruik: dit zijn mijn verbruiksgegevens https://www.spritmonitor.de/en/detail/702719.html

 10. Een beetje haai is niet bang voor de kat: http://vimeo.com/28721707. Al word ik wel lichtelijk high van deze waanzinnig mooie reclame.

 11. Ah, kijk, de nieuwe firmawagen (gisteren afgehaald) heeft ook geen kwispelende antenne, maar een vinnetje.
  Wat zou dat nu over mij zeggen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.