bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Geen katje om zonder …

10 reacties

(05.49) Uit mijn hersenpan duikt een duiveltje naar beneden om even aan mijn pijama te trekken en aan te geven dat het over en out is met dromen. Dat aan de pijama trekken (g/h)eeft (on)gewenste (neven)effecten en een kleine glimlach verschijnt op mijn gezicht omdat de boze droom verdween als sneeuw voor de zon. (05:51) Grotendeels wakker stel ik vast dat het goed is dat het dromen stopte, het was toch niet van jedadde. Weeral eens niet op tijd de leerstof gestudeerd hebben en naar het examen moeten is hemeltergend. (05.53) Ik blijf nog even liggen want het klokje liet nog niet van zich horen. (06.00) Verdemme zeg, is het nu echt al tijd om op te staan ?

(06.49) Uit de krant springt een artikel (eigenlijk twee) naar voor dat ik niet kan negeren. Het is gewoon sterker dan mezelf.

 

(07.49) Uit de badkamer duikt een duiveltje naar beneden en stormt als een wervelwind van living naar eetkamer en terug. “Klaar om te vertrekken papa” is het officiële sein dat de werkdag begint. Elke dag breng ik haar naar school en speelt het zelfde scenario zich af. Ze staat als eerste aan de auto. Ik open vanop afstand de deuren en zij duikt als een bezeten duiveltje de auto in, helemaal klaar voor een dag onder vriendinnen. Enkel de lessen en de leraars zijn er (denk ik) meestal te veel aan. Na de duikvlucht in de auto speelt zich hetzelfde ritueel af. ’s Morgens is de tijd van de rit te beperkt om de vake-disconnecteert-zijn-telefoon-en-dochter-verbindt-de-hare efficiënt te houden en dus gebeurt dit : zij haalt mijn CD uit de lader en vervangt die door die van haar. Deze week was die van mij steevast Rhytm Nation 1814 van nipplegate-artist Janet Jackson. De CD dateert van het jaar 1989 toen ik de middelbare school achter me liet en verder trok op het pad van de persoonlijke verlichting/verrijking. Die van haar is altijd weer 1989 (het geboortejaar) van Taylor Swift. Dat de krant deze connectie op één enkel blad brengt (de naakte Swift en de nippelende Janet) is te veel van het goede voor een verbindende (analytische) geest als die van mij.

Vandaag sluit ik af met de song die ik sinds 1989 (en als mijn CD in de lader mag vertoeven) een echte topper v(i/o)nd :

 

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

10 thoughts on “Geen katje om zonder …

  1. Daar pruttelt nogal wat in die hersenpan …

  2. Was het een duiveltje of een engeltje?

  3. Mag jij ook al niets meer in je eigen auto?

  4. In mijn auto luister ik naar MIJN muziek, maar de kinderen en de vrouw vinden dat dik OK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s