bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Pin-teresse.

31 reacties

Stoelzittend staar ik naar het scherm. En bedenk gelijk dat ik best veel tijd doorbreng in de digitale wereld. Ik laat dat even bezinken.

Facebook, mail, blogs, instagram, digitale kranten, online versie van “de tijd”, sporza, … het is me wel wat. Net iets later zegt mijn hoofd, jaja, maar vroeger, toen de dino’s nog bewogen en ik best wel een stuk jonger was, bracht ik minstens  evenveel (mogelijks zelfs nog veel meer) tijd tussen boeken en ander papier door.  Dus enkel de tool veranderde, maar het willen sponsen van beelden en informatie blijft. Het enige verschil is dat ik vroeger echt wel een spons was en er nu niet echt iets lang blijft hangen (in dat hoofd van mij).

In een moment van zinsverbijstering en geloof in mijn eigen hipheid dacht ik… pinnen ! Niet de Nederlandse geldversie maar wel dat waar je online borden gaat maken die je mood in kaart brengen of zo iets. Ondertussen zijn we al een heel eind opgeschoven in de tijd en staat geen enkel Bentenge bord overeind laat staan dat ik een foto pinde ter iemands interes(se/t). Het is zelfs nog erger, ik ben er wel maar volg geen enkele persoon of specifiek bord. Wel stel ik vast dat ik in een aantal onderwerpen geïnteresseerd was. Namelijk fotografie / kunst / fotografie / kunst / fotografie. Het is me wat.

Van al die “onderwerpen” krijg ik regelmatig mails in mijn mailbox om me te motiveren terug te gaan pinteresten. Aan het aantal mails te oordelen ben ik niet echt goed bezig denkt pinterest. Laat ons die brave ziel maar wat verder spammen zodat hij terug ons bad in stapt.

Ondertussen bekijk ik die niet meer. Ook pinterest niet want ondanks het feit dat ik zelf geen borden heb zijn er blijkbaar heel veel borden die lijken op die van mij. Ik geef even een voorbeeld van hoe mijn “imaginaire” bord er doorgaans uit ziet (mail van 1 augustus):

Pinterest en fotografie / kunst. Het lijkt één groot vrouwelijk feest. Op één of andere manier heeft pinterest toegang gekregen tot mijn moodbords van 20 jaar terug. Ik vraag me af hoe ze dat voor elkaar kregen?

En jij, heb jij een pinterest account vol persoonlijke interesse-borden ?

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

31 thoughts on “Pin-teresse.

 1. Ik heb ooit een pinterest account gehad, maar was enkel werkgerelateerd….mijn pinterest moet ergens nog bestaan want ik krijg nu en dan nog mails….maar eigenlijk geen persoonlijke interesse daarin….liever Instagram

 2. Ja, ik maak er gretig gebruik van. Alles staat op slot. Alleen voor mij dus. Ik heb een verzameling van foto’s die mij aanspreken en die mij inspireren bij het bloggen. Ook voor ideeën in huis (nieuwe keuken), een tuinpad, de tuin houd ik mapjes bij. Pinterest is dus mijn moodboard waar ik wel degelijk actief mee aan de slag ga. Ik hou er echter niet van om te volgen of gevolgd te worden op Pinterest. Het is puur persoonlijk gebruik.

  • Misschien moet ik het toch eens gaan gebruiken.
   Ik gooi nu kweet nie hoeveel visuele “ideetjes” en dingetjes in folders die ik dan niet meer bekijk.
   Tx voor de input.

 3. Om op je vraag te antwoorden: nope, heb ik niet. Ook Instagram laat ik geheel links liggen. Ik ben nog een dinosauriër online: ik plaats foto’s op Flickr.com. Kent er dat überhaupt nog iemand? 😀

 4. Ja, en ik gebruik die nogal actief ook. De meest actieve borden zijn wel beperkt tot een 3- of 4-tal uit die selectie: https://www.pinterest.com/kabriolet/

 5. Ik heb een pinterest account. Dat is het zowat. Gebruiken doe ik dat niet.

 6. Nee, pinnen doe ik niet.

  Vrolijke vakantiegroet,

 7. Jep en ik wou dat ze heel erg op jouw imaginair bord zouden lijken 😛

 8. Ik heb een pinterest account maar doe er momenteel niets mee.

 9. https://www.pinterest.com/stefdenflater/ wordt bij momenten gebruikt maar er zijn ook maanden waar ik er nauwelijks naar kijk.

 10. Me dunkt dat jouw Pinterest vooral bij pin-ups ligt 🙂

 11. Ooit heb ik ook nog een flickr-account gehad. Ik zal dat trouwens nog wel hebben, tenzij het automatisch een stille dood gestorven is door ongebruik. Naast youtube (om videofragmenten te uploaden voor mijn blogs) heb ik FB en Twitter (dat laatste om een aantal Texelse vogelaars te kunnen volgen als we daar zelf niet aan het vogelen zijn). En daar heb ik al meer dan genoeg mijn handen vol mee. De afgelopen paar weken eens wat minder online geweest (ik loop ook hopeloos achter met blogjes volgen) en nu heb ik in die tijd toch wel 5 boeken uitgelezen, zeker! Dat is minstens 500% van de afgelopen jaren!

  • 5 boeken ! Ik als onlangs een boek uit in twee dagen enw as zo blij… Maar toen ik aan het volgende begon vond ik er alweer niets meer aan 🙂 Maar de rest is eigenlijk zo vluchtig en veel. Misschien toch eens echt over nadenken.

 12. Ik pin nog steeds maar al veel minder dan toen het pas opkwam. Ik gebruik het nu vooral als moodboard voor interieur inspiratie en om recepten bij te houden.

 13. Met wp blog heb ik de meeste binding. Maar via facebook leuke mensen ontmoet met wie ik beginnende vriendschappen heb die we vooral irl uitleven.
  Nog meer accounts hier of daar zou mij doodop maken. Dus geen pinteres instagram of wat dan ook voor mij. Met vermoeidheid al genoeg moeite om andere bloggers te volgen. Nog moeilijker om een leuke reactie te geven. Vask leesik alleen en wil later een antwoord bedenken.

 14. Ja. Doe er niet veel mee. Je kunt me vinden onder de naam Beaunino mocht he verlegen zitten op wat tapas recepten en tuinkiekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s