bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

B(i/oer)kini ?

17 reacties

Soms denk ik wel eens, maar gisteren niet. Ik las wel dat onze regering zo’n 8 miljard zoekt de komende twee jaar om een begroting in evenwicht af te leveren. Het doet me de wenkbrouwen fronsen. Regeren blijft onafhankelijk van wie aan de macht zit een lachertje. Ballonekes hier, vliegtuigen daar, maar gestructureerd de moeilijke punten aanpakken, ho maar. Fosset vloog ooit de wereld rond in een luchtballon. Politieke ballonnekes doen dat volgens mij meerdere keren (de wereld rond) en kunnen dan doorgaans nog niet landen. Want kijk, komkommer(tijd) en kinderen, dat gaat goed samen denk ik want iemand gaat nog eens roeren in een potje waarvan al sprake was toen onze enige dochter geboren werd. Dat is zo’n 14 en een half jaar geleden en gelijkheid van kinderen in financiële ondersteuning is nog altijd niet gerealiseerd.

Soms denk ik wel eens, maar vandaag niet. Ik las wel dat net geen jaar later de boerkini nog altijd actueel blijkt te zijn. Deze keer gaat het niet om pootjebaden in zee, maar wel over wat in het zwembad  al dan niet kan. In het kader van de vrijheid van de vrouw en al dan niet dragen wat ze wil stel ik wel verschillen vast. De voorbije zondag was ik tegen mijn principes in een dagje in Oostende. Niet met de trein maar wel met de wagen. Niet zoals het moet als we de CO2 uitstoot willen beperken. Nu ja, als we warmere zomers willen moeten we die misschien niet beperken ?

Maar ik wijk af van de rechte leer. Het ging dus over b(i/oer)kini. Ik wandelde als tijd doder (Oostende was een idee van de dochter omdat daar vriendinnen aan een wedstrijd reddend zwemmen bezig waren). Kilometers strand heb ik gedaan. Soms aan de waterlijn en soms met de voeten in het zachte strand. Ik zag een aantal moslima’s helemaal gekleed in de zon zitten onder een parasol, maar geen enkel in boerkini in het water. Nu ja, zoveel volk was er niet in het water. Wat me wel opviel was dat ik geen enkele vrouw in monokini zag. Laat me hopen dat jij nu als lezer niet gaat denken he. Dit betekent dus dat de bezoekers van de Vlaamse kust, die ik als vrij in strandkledingkeuze beschouw, geen goesting hebben in monokini.

Het zou me niet opgevallen zijn als ik niet een halve maand eerder toevallig (wegens een uurtje of twee overschot aan tijd vooraleer een terugvlucht te nemen) aan het strand wandelde in Barcelona. Daar kon ik er niet naast kijken. Ik schat dat één vrouw op drie geen bovenstukje droeg. Voor de volledigheid : boerkini’s zag ik er ook niet.

 

Persoonlijk heb ik geen voorkeur, maar moesten jullie dames nu eens allemaal voor boerkini gaan, zou dat de zaken niet vereenvoudigen ? Het heeft immers een indirect positief effect op de begrotingsperikelen van onze regering. Boerkini levert minder huidkankers  en draagt zo bij aan een reductie van onze gezondheidskost. En het zou een statement van jewelste zijn van solidariteit tussen alle vrouwen op de wereld !  Mogelijks zou het ook heel wat jonge(en oudere)dames van complexen kunnen afhelpen ?  Verdemme zeg, nu ben ik toch wel aan het nadenken zeker. Dringend mee stoppen. Doei !

 

 

 

 

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

17 thoughts on “B(i/oer)kini ?

 1. Tuurlijk! En de mannen ook natuurlijk: op naar volledige gelijkheid👍😄

 2. Over mijn lijk en dat meen ik oprecht…..ik word daar heel ambetant over en heb nogal de neiging te rebelleren. Ik ga voor een gewone bikini met complexen en kans op huidkanker neem ik erbij……niks maakt me gelukkiger, bikini, slippers en de zon!

 3. Ik ga het toch bij een short en sletsen houden denk ik

 4. De monokini is blijkbaar helemaal uit… de boerkini zal nooit een hit worden…

 5. Ik ga gewoon niet naar het strand. (En dat ligt hier op 4 km van mijn deur).

  Alle problemen in één klap opgelost!

  • Mag ik even foei zeggen ? Toch maar gaan maar buiten de zon-mono-boer-kini momenten ?

   • Dat hou ik dan een half uur uit, en daarna moet ik twee uur zand uit de auto/het huis/de kleren kuisen… Pffff… Ik ga liever ´s avonds tussen de appelsienbomen wandelen, en als het echt moet gaan we naar het openluchtzwembad -daar ligt gras 😉

 6. iK ben al een tijdje niet meer naar het strand geweest, dus kan ik niet oordelen over de daar heersende trends. Boer Kini zal wel geen grote hit worden vrees ik, alhoewel je weet natuurlijk nooit.

 7. Ik vind zelfs dat de boerenkini verplicht moet worden in zwembaden. Die blubberlijven worden er netjes door afgekleed. Het is voor mij een groot raadsel waarom ze in zwembaden juist geweerd worden. Daar snap ik echt helemaal niets van, los van blubberlijven, of huidkanker.

  Eens op het Italiaanse strand was ik de enige mono drager, niet de mono kini maar gewoon in onderbroekje, want dat vieze kleffe badpakkenstof draag ik niet. Pas toen ik doorhad dat ik de enige was (ManB moest dat zo nodig verklappen) begon ik me af te vragen of het strafbaar was, en wond toen maar een lapje stof om mijn boezem.

  • Enw as het strafbaar ? Indien niet is het toch wel zonde om je aan te passen aan de “standaard”.

   • Nou, toen stonden mijn borsten nog redelijk fier en was het waarschijnlijk niet strafbaar, tegenwoordig hangen ze onder mijn oksels en dat is wel strafbaar, vandaar de bh met onderstukje

 8. Hehehe, strafbaar is iets uit het wetboek. Geen appreciatie 🙂 En op zich hangen borsten (zelfs op leeftijd) nog altijd zooo veeeel mooier dan buik(j)e(s/n). En die steken mannen toch ook niet weg onder een onderstukje ? O, wacht, daar had ik beter even meer over nagedacht 🙂

 9. Die had ik gemist. Wat mij betreft draagt ieder wat hij/zij wil op het strand. Van niks tot eskimopak. Nah !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s