bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

over Asse en verre omstreken

29 reacties

7 mei 2017. Het bezoekje aan de bakker en het ontbijt zijn reeds verleden tijd. Vandaag kiest Frankrijk zijn 25ste president .

De visual hierboven is zomaar genomen toen ik deze morgen naast me keek op de passagierszetel. Ik maak er gelijk een paar woorden aan vuil. Enerzijds is er stokbrood van aan de voet van de Eifeltoren. Anderzijds zijn er croissants en chocoladekoeken van bij onze hippe Assese bakker. En reizen voor mij, dat is niet echt special, maar nooit cool en trendy, bijna altijd weer Frankrijk. Hete fotoshoots, dat kan ik wel hebben maar bij voorkeur geen Tom Waes. De fotoshoot mag van mij gerust eerder een elegante, artistieke licht hete fotoshoot van mooie dame in hipster zijn.

En dan is er nog…

Al slenterend door mijn steenweg-metveelvelden-gemeente passeer ik (op weg naar mijn mondaine lenzenleverancier) een hippe koffiebar. Aan het venster zitten twee (jonge)dames. Ik schat ze midden, of misschien eerder eind, de twintig. Beiden torsen lang haar dat rijkelijk en glanzend mooi op hun schouders valt. Ze dragen alletwee een modieuze retrobril en zijn casual gekleed met lichte accentuering van hun (ge-fitnessed) lijfje. Ik stop even en kijk hoe ze gezellig van hun koffie latté nippen. Althans ik denk dat het een café latté is. Het kan evengoed een uit Zuid-Amerika ingevoerde standaardboon zijn die op Vlaamse ambachtelijke wijze gebrand werd tot een exclusieve smaakgenererende koffieboon. Die dan bij voorkeur in een koffiebar in gezelschap van gelijkgezinden (ook gekend onder de term vrienden) genuttigd wordt. Ondertussen heerlijk taterend over instagrammen, de megaprojecten waar ze mee bezig zijn en de laatste mode. Zowel op gebied van kleding, voeding als muziek.

Als ingeweken West-Vlaming met roots gelegen in een kleine stad die voor altijd in mijn hart zit kan ik enkel zeggen dat ik het wel een beetje eens ben met de start van het artikel. Ja, Asse heeft best wel mooie plaatsen.  Maar als “Assenaar” kijk ik vooral toch uit naar het moment dat we er met zijn allen, de voor- en tegenstanders, in slagen om een ring rond Asse te leggen en al dat verkeer uit het centrum van onze gemeente kunnen krijgen. Pas dan zal Asse echt een plaats zijn waar het fijn vertoeven is voor hipsters en anderen. Want met alle beste wil van de wereld, ik zak bijna nooit af naar het centrum van Asse dat beschreven staat in het artikel. Het enige leuke stukje Asse in het centrum zijn die plaatsen waar je de steenwegen achter je kan laten en het verkeer op de achtergrond terecht komt. En dan denk ik enerzijds vooral aan de hopmarkt met zijn fijne restootjes en twee aangename cafeetjes.  En anderzijds aan de tuin van het oud gasthuis en het erachter liggende cultureel centrum. Maar voor het echt fijne deel van Asse moet je, net als echte hipsters, de fiets op en trappen. De velden in en heuvelruggen over. Ik geef het maar even mee voor het geval je de steps dit weekend las.

 

Ondertussen heb ik ook even een beetje research gedaan. Want eigenlijk had ik niet echt een idee wat een hipster is. En kijk, dit is wat wikipedia er van maakt.

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

29 thoughts on “over Asse en verre omstreken

 1. Haha! Blijft bijzonder hoeveel beelden een woord
  en bovendien een uitgebreid beschrijven oproepen.

  Fijne dag!

 2. Hipster. Ik zou al moe worden als ik mee zou willen waaien met elke wind…

 3. Asse.. ik ben er al gepasseerd, maar nog nooit echt geweest. Wie weet… ooit.. maar tegen dan ben ik al lang geen hipster meer. Wat zeg ik… dat ben ik al lang niet meer 😉

 4. De hipstercultuur is op de terugweg, de hipstermoeheid is officieel ingetreden. En dat is, zo vind ik althans, een fijne evolutie. In de loop der tijden zijn er al tal van subculturen geweest, maar de hipsters trekken/trokken de Lijst der Belachelijkheid.

 5. Asse, ik was er nog nooit, maar wellicht ooit als die rondweg er is? Dan zal ik dat van tevoren aankondigen, gaan we samen zitten in zo’n hipster tent 🙂

 6. Ik ben te oud voor dergelijke subcultuur en mijn zoon die de gepaste leeftijd heeft trekt zich er ook niets van aan.

 7. Bij ons geen Assebakken in huis. Rokers stinken. Punt, uit.

 8. Asse… Ligt op een boogscheut van waar we nu wonen, maar ik kom er niet zo vaak. Mijn kennis beperkt me tot de Hopmarkt en het Cultureel Centrum. Volgens jouw stukje ben ik up to date 😉

 9. Asse: langs gereden, door gereden, maar nooit gestopt. Misschien dat het er nu vanuit “het buitenland” van komt?

 10. Als uw mondaine gemeentestad autovrij wordt, zul je wel met een hippe retrofiets naar de bakker moeten 🙂

 11. Hipster, Hippie of Hyper… Gewoon een etiket. Een vrouwelijke bewoonster van Asse, is dat een Aster 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s