bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Buurman… wat doet u nu ?

15 reacties

Al mijn hele leven lang ben ik een beetje nieuwsgierig van aard. Ik vermom die eigenschap graag onder de noemer ” ik leer graag” bij. En dus doe ik regelmatig aan “buur(m/v) wat doet u nu ?” oefeningetjes.

opa

Uiteindelijk is dat ook wat het lezen van blogjes zo interessant maakt. Je gluurt een beetje bij de buren. “Helaas” doorgaans alleen wat ze willen laten “zien”. Maar toch blijft het zeer leerrijk allemaal.

Zo leer ik regelmatig dingetjes over Amsterdam bij via het lezen van de blog van Rob, blogger uit Amsterdam-ZuidOost. Amsterdam is een mij totaal onbekende stad.

Ook Nederlandse film is mij niet zo bekend. Nu wist ik wel dat Jeroen Krabbé een topacteur is/was. En toen las ik deze week in mijn krant dat Cath bij hem op bezoek ging en dat die aflevering van “buurman wat doet u nu ” best interessant was. Helaas zat ik al even naar iets anders te kijken toen ik al reclamezappend plots terecht kwam bij Jeroen en Cath. Ik duwde nog snel op het rode bollekestoetsje (record) maar was dus al rijkelijk te laat.

En dus keek ik uitgesteld via de computer naar Cath&Jeroen. En leerde dat Jeroen schildert. En ik zag hem door Amsterdam fietsen en werd even “instant verliefd” op die stad. Binnenkort zet ik die stad wel even op onze to-do lijst. Maar ik denk dat ik me net iets dikker ga kleden dan Cath Luyten, want ik had na het bekijken van de reportage zo de indruk dat het af en toe wel eens wat frisjes wordt in Amsterdam, en dat een blouzeke dan misschien wat underdressing zou kunnen zijn.

02-09-2010_expo_jeroen_krabbe_en_george_grosz_in_de_fundatie_1

 

PS : enkel al om het hierboven staande schilderij raad ik je aan om toch even je mailadres door te geven aan de VRT en even naar de reportage te kijken.

Advertenties

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

15 thoughts on “Buurman… wat doet u nu ?

 1. Ik hou ook wel een tikkeltje van gluren maar dan meer in de hoofden van mensen.
  Amsterdam interesseert mij nou echt geen lor, maar Sneek, Deventer, Groningen of Zwolle (ik noem maar wat) boeien mij veel meer.

 2. Leuk om samen met karakters uit de film/serie Flodder en Jeroen Krabbé genoemd te worden.

  Dank ook voor het compliment!

  Vrolijke groet,

 3. Crabbé beweert dat hij eigenlijk een schilder is die acteert.
  Was leuke reportage…

 4. Heel mooi portret van een veelzijdige man. En van Amsterdam ben ik al gek sinds mijn zestiende. Je moet er zeker eens naar toe, je kijkt je ogen uit, echt waar!

 5. Amsterdam… het viel me tegen. Er zijn zoveel mooiere kleine steden in Nederland die iets hebben. Onlangs naar Leeuwarden geweest. Ook mooi.

 6. Vooral bij Cath Luyten stel ik me de vraag ‘Mevrouw, wat doet u nu?’
  Giechelen en gibberen, blijkt. Waarna ik de tv de rug toekeer, mijn ogen sluit en droom van professionele presentatrices. Daar kan zelf geen Jeroen Krabbé tegenop.

 7. En nochtans slaagt Cath er soms in om heel mooie portretten neer te zetten, net door dat losse gedrag. De uitzending over Willie Wartaal was echt schitterende TV

 8. Ik zou ook heel graag eens naar Amsterdam gaan. Alleen kan ik Grote Kadee er maar niet warm voor maken…

 9. Amsterdam is helemaal te gek. Heb met plezier naar de uitzending met Patty Brard gekeken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s