bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Een beetje Suriname in Friesland.

23 reacties

wp_20161023_09_02_16_pro

De meeste blogs lijken langs geen kant (niet dat er meerdere kanten aan een blog zijn hoor, die heeft alleen een voorkant) meer op digitale dagboeken. Maar toch vind je hier en daar nog wel een blog die in die vorm verschijnt. Sommige huisvrouwen zijn immers nogal rebels en durven tegen de stroom ingaan ? En zo komt het dus dat ik regelmatig en met heel veel plezier de dagelijkse meemaakdingetjes lees van een Friese Surinaamse . Of moet dat omgekeerd, namelijk een Surinaamse Friese ? Whatever denk ik, het is boven alles een fijne en rebelse huisvrouw (het “fijn” is op basis van haar dagboekschrijfsels).

wp_20160919_07_26_29_pro

En kijk, deze keer bedacht ik dus de titel voor ik aan het typen begon. Wat een verandering. Straks word ik nog een rebel in het diepst van mijn gedachten. Maar goed, de titel staat er omdat ik bij het lezen van het laatste logje van Mevrouw De Rebelse Huisvrouw niet enkel genoot van het neergepende, maar minstens evenzeer van de twee bijgevoegde foto’s.  Luchtformaties vind ik op zich zalig mooi. Echt genieten kan ik van dergelijke kleuren en bijhorende wolkenformaties. Jaja, ik neem op tijd en stond dus ook Nokia-Windows-feun beeldjes van de overgang tussen hemel (up there) en hel (down here, nog net iets meer sinds 11/9 ?). De toegevoegde waarde van de zee en het strand in haar foto’s zijn evenwel niet te onderschatten. En dus dacht ik, aha, een beetje Suriname (zon, zee, strand) in Friesland. En heel af en toe denk ik ook wel eens, een beetje zon (exclusief zee en strand) in Walfergem (Asse, B), niet slecht !

wp_20160919_07_42_42_pro

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

23 thoughts on “Een beetje Suriname in Friesland.

 1. Hewel, ik kan de foto’s smaken. Net als de weblog van de Friese Surinaamse dame!

 2. Ik ga meteen ook eens een kijkje nemen bij die Surinaamse Friese/Friese Surinaamse🙂

 3. De luchten zijn niet mis. Niet in Friesland, maar duidelijk ook niet in Walfergem. Ook het blog van de Friese Surinaamse spreek mij aan. Dank voor de tip!

 4. Ik was haar een beetje uit het oog verloren, maar kijk, ik kan wat inhaal-lezen straks. Mooie foto’s hierboven!

 5. Ik voel me vereerd! Jouw foto’s zijn trouwens ook prachtig vooral de onderste (de zon onder de mast). Ja, luchten bepalen een foto. Een strak blauwe lucht is gezellig maar vanuit creatief oogpunt heb je er niets aan!

 6. Haha, een Dame uit Suriname en al🙂

 7. Ben het helemaal met je eens, Bentenge! Prettig lang weekend!

 8. Eens kijken of ik op de digitale koffie kan bij die dame.

 9. Ik lees al een paar jaar bij Rebelse Huisvrouw. Niet alleen haar dagboekfragmenten zijn ijzersterk, ook haar fictieve verhalen zijn gewoon steengoed. Als ik misschien nog een tip mag geven: Villa Kakelbont! http://kakelbont.freeweb.nl

 10. Ja, ze schrijft hartstikke goed🙂

 11. De onderste foto geniet mijn voorkeur. By far, zelfs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s