bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

(Geen) Standaard stokje

20 reacties

De eerste bekentenis van de dag : wij hebben dus geen krant meer. Eind juli gaf onze krantbezorger er de brui aan. Niet dat hij de pijp aan Maarten gaf, nee, maar omdat de kranten naar het schijnt steeds later bij hem op de stoep lagen kreeg hij de bedeling niet meer georganiseerd. Is het omdat ook kranten echt wel last minute drukken dat hij in deze situatie geraakte ? Aan de inhoud gezien zou je het niet zeggen. Enfin, hij gooide de handschoen in de ring, en omdat onze krant door de neiuwe verdeler pas tegen 7.15 (ipv 6.05) in de bus zat tijdens de week, was de toegevoegde waarde van onze krant verdwenen. Het nieuws ijlde nu echt wel na op wat nieuw(s) was/is. Dus schrapten we wijselijk deze kostenpost wegens onvoldoende return on investment.

Dat brengt natuurlijk ook met zich mee dat we in het weekend eveneens geen krant inclusief bijlagen hebben. Ik mis DSmagazine maar een heel klein beetje. En net toen de krant bijna helemaal uit mijn gedachten verdwenen was gooide Menck een  stokje. Aangezien het werelddierendag is en ik eigenlijk wel een aanhanger ben van breng-de-stok-op-zijn-hondjes dacht ik toch even mee te gaan in het verhaal. “Hit&run” dus maar !

Nu ja, eigenlijk ga ik selectief te werk met de vragen. Als je alle vragen wilt weten, ga eens bij Menck loeren, ik beperkte me zonder selectie tot de eerste 12 die ik wou beantwoorden. En waarom 12 ? Ach, omdat er nu eenmaal twaalf maanden in een jaar zijn.

Wat is uw vroegste herinnering ? Meter Eugenie en Peter Gabriel. Spelen. Ravotten. The good life van een kleinkind in een verzameling kleinkinderen met tolerante (tov spelen en ravotten) grootouders en veel plaats om te spelen inclusief het “t’ot hus”.

Welke levende persoon bewondert u het meest, en waarom  ? Mijn vader. Waarom ? Daarom. Om wat hij voor zijn gezin deed en doet. Ik, mijn mama, mijn broer en al wie er rond cirkelt had het niet beter kunnen treffen.

Wat is uw grootste angst ? (vroegtijdige) Alzheimer/dementie. Ik zag het bij mijn moeke, en echt, een in die vorm aftakelend hersengeheel, ik wil het niet. Het lichaam is niks zonder een mens inside.

Wat is uw meest onhebbelijke karaktertrek ? None (of the above) ? Bezit(terigheid) / hebben hebben hebben. Elke keer als ik het terug voel opkomen probeer ik me er tegen te verzetten.

Welke eigenschap stoort u het meest aan anderen ? Arrogantie en/of domheid. Het is echt een nek-aan-nek-race.

Wat was uw meest beschamende moment ? Nu zit ik hier al drie minuten naar het scherm te staren en er komt echt niks. Ik denk dat ik aan een vorm van onderdrukken van beschamende momenten lijd.

Wat is uw dierbaarste bezit ? Mezelf. Op de voet gevolgd door mijn vrouw en dochter (al zijn die geen “bezit”). Al de rest is bijzaak.

Wat maakt u ongelukkig ?  Op dit moment ? Niets. Het aantal dingen die me ongelukkig zouden kunnen maken zijn echt waar te veel om op te noemen.  Het laatste dat me echt ongelukkig (en boos) maakte :  mijn trein (dank u wel Nederlandse Spoorwegen) die drie uur vertraging had waardoor ik na een week weg zijn vertraging opliep bij het terugzien van vrouw en dochter. Ik begon bijna te janken van zelfbeklag.

Over welk deel van uw uiterlijk bent u minst tevreden ? Mijn neus. Al mijn leven lang. Het andere waar ik (even) mee zat ligt (al lang) achter me.

Wat is uw foutste guilty pleasure ? Vreemde vraag. Op zich moet dat dan een pleasure zijn waar je je dan ook nog guilty over voelt ? Hmmm, op zich voel ik me zelden guilty over pleasures. Persoonlijk denk ik dat de externalisering van die pleasures is waar een mens zich guilty van voelt / zou voelen. En dus ga ik die hier niet aan iemands neus hangen.

Wie mag er aanschuiven aan uw droomdiner ? Julia Roberts. Enne, mijn droomdiner is een tête-a-tête.

Wat is de ergste job die u ooit hebt gedaan ? Op mijn achttiende stond ik aan de band in de bottelarij van de brouwerij van Rodenbach. Triëren van lege flesjes voor ze naar de wasmachine gingen. Onvoorstelbaar saai, vuil en om-van-te-kotsen (je hebt geen idee hoe lege bierflesjes soms ruiken) werk.

Wat was uw grootste teleurstelling ? Eerlijk waar, ik doe daar niet aan mee. Het is goed zoals het is en ging. Elke medaille heeft zijn keerzijde. En omgekeerd. Dit antwoord lijkt sterk op dat van mijn meest beschamende moment.

Als u terug in de tijd kon reizen waarheen zou u gaan ? Ola, niet zo evident. Er zijn namelijk heel wat periodes in de geschiedenis die ik zou willen meebeleven. Maar als er één moment is waar ik echt graag naar toe zou gaan… het moment dat de twee meest invloedrijke mensen in mijn leven (mijn mama en papa) op elkaar verliefd werden. Dat lijkt me echt iets leuks om eens te mee te beleven. Of nee, wacht, eigenlijk zou ik nog liever even terug willen gaan naar de zo veel jongere (van voor ik ze kende) versie van mijn echtgenote. Dat lijkt me buitengewoon interessant.

O, kijk eens aan, dat Hit&run  werd een beetje zoals “loon naar werken”. Ik  voegde er gelijk een dertiende (maand) aan toe.

 

 

 

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

20 thoughts on “(Geen) Standaard stokje

 1. Schoon!
  En die tête à tête : keep dreaming!

 2. Dit stokje heb ik aan mij laten voorbijgaan. Jij bent erin geslaagd het in te vullen en toch niet teveel van jezelf prijs te geven. Ware kunst!

 3. Fijn om lezen. Wij hebben hier een on-line abonnement n de standaard; met levering van de krant op zaterdag. Goedkoper, en ecologischer. Tijdens de week kan je alle content op je PC of tablet lezen

 4. Oh, ik had niet geteld. Het is je vergeven.
  Leuk deze persoonlijkere weetjes.
  Van mij mag je vaker stokjes vangen🙂

 5. Interessante invulling. (Al had ik je natuurlijk ook graag de overige vragen zien beantwoorden.😉 )
  Bijzonder raak – en ik citeer: “Het lichaam is niks zonder een mens inside.”

 6. Wat een ontzettend leuke invulling van de laatste vraag!

 7. Leuke apporte!🙂

 8. En zo kom je al eensl iets te weten van iemand

 9. De krantenwinkel is hier vlakbij. Wij kopen alleen de vrijdag en zaterdageditie van DS; De rest zien we op het internet en op TV;.
  Moor wat je met dat stokje gedaan hebt.🙂

 10. Mooie invulling. Hier wordt de krant enkel in het weekend op papier bezorgd. Tenminste, die 10 pagina’s die nog de échte krant vormen. De rest is allemaal “magazine”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s