bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Bruce (for president?) !

25 reacties

Emigreren. Sabine schreef er een mooie en interessante post over. Vooral ook over het verschil dat zou bestaan tussen bvb Belgen en Nederlanders. Op haar vraag waar ik eigenlijk wel zou willen heen “emigreren”, antwoordde ik …

De USA. Don’t ask me why. Er zijn zonder twijfel veel plekken op aarde waar het zoveel leuker is, zoveel leerrijker, enz. Maar ik werk op gevoel en dan is dat land, dat ik nog maar drie keer (wegens “professionele” bezigheden) bezocht, de place waar ik eens zou willen wonen. Het is complex, een verzameling van staten zoals Europa het ook is, maar dan in de net iets grotere versie. In het kader van Thomas, aka Paul, aka den Pannenkoek, zijn fotochallenge ga ik er zonder twijfel nog wel eens een beeldje van brengen. Geduld. Dat is immers een schone deugd.

Binnenkort gaan we weer naar de moeder aller verkiezingen, en nee dat is niet de parlementsverkiezing in ons minilandje. Als je denkt hoe groot onze problemen en de bijhorende complexiteit van regeren reeds zijn, try to imagine hoe dat dan in een conglomeraat van 51 staten kan zijn. Nee, de moeder aller verkiezingen gaat door in de herfst van 2016. Dan kiezen de Amerikanen hun nieuwe president. Ik vind dat een spektakel van jewelste. Brexit verbleekt bij een event van die orde. Stel je maar voor dat Trumpie afkomt met een hertelling van stemmen in de staat North-Carolina en daardoor met een overschot van 1023.6 stemmen de 45e president van de USA wordt. Dat doet me denken aan de Oostenrijkers die binnenkort voor een tweede keer naar de stembus mogen.

Deze week keek ik nog eens in uitgesteld relais naar Philadelphia. Een city die ik nog nooit bezocht. Maar net als tig andere Amerikaanse steden wel nog op mijn verlanglijstje staat. Dat is op zich geen nieuws, dat ganse land staat immers op mijn ver/lang(e)/lijst.  Vandaag las ik in mijn krant nog even over de schietpartij in Dallas. De zenuwen staan zo strak in het land van Uncle Sam dat het pijn doet. De issue tussen blank en zwart is nog altijd niet van de baan. Acht jaar van zwart presidentschap hebben niet gebracht wat velen hadden gehoopt. Benieuwd wat de volgende president er van kan maken. Ik ben echt benieuwd.

Maar vandaag staat voor mij de echte Boss of the USA op het programma. Even kijken wat de jaren met hem deden. Hopelijk is hij nog in even goede doen als vele jaren terug op de Heizel. Ik mag de man wel. En bovendien vind ik ook zijn muziek best OK (ahum ahum). So, Bruce for president ! En after all, hij blijft een beetje de man van deze clip voor mij :

You can’t start a fire without a spark.

De lyrics kent u misschien, maar ik weet nooit zeker of ik doorheb waar het om gaat. Maar wat ik wel weet, als ik ze nu beluister vatten ze mijn gevoel een beetje samen. Ik ben dus meer dan klaar voor de spark die hij eventueel vanavond op de wei van Werchter gaat brengen.

 

 

 

 

 

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

25 thoughts on “Bruce (for president?) !

 1. Hoe meer ik lees en hoor over Amerika, hoe meer het land onderaan mijn verlanglijstje om te reizen wordt geschopt. Eén van mijn zonen is een viertal jaar geleden met wat vrienden naar West Amerika gereisd, en wordt nu nog lyrisch als hij over zijn ervaringen vertelt. Maar wat de laatste dagen weer in het nieuws kwam rond politiegeweld, rond rascisme, rond…, ik mag er niet teveel aan denken of word er ziek van. Het hele circus rond de presidentsverkiezingen, waar een seniele dikkop het moet opnemen tegen een machtswellustige dame, echtgenote van een scheefp..pende ex-president, waar zijn ze mee bezig?
  Gelukkig zijn er nog Springsteens die prachtige muziek produceren en, zo blijkt, op het eind van hun clipje een bijzonder fraaie jongedame op het podium sleuren.

  • Persoonlijk denk ik niet dat de naar macht hunkerende Amerikaanse politici zoveel verschillend zijn dan die in andere landen, alleen wordt er daar met een vergrootglas naar gekeken en is privacy er een onbekend begrip gerelateerd aan politiek.
   De sunny States aan de Westkust staan hoog, heel hoog op mijn verlanglijstje.

 2. Dat clipke… vroeger dacht ik dat dat echt gebeurd was, daarna vernam ik dat het opgezet spel was. Als tiener vond ik het magisch. Ik kan dus wel begrijpen waarom je het gekozen hebt. Amerika spreek me wel aan als potentiële toerist, ook al lopen er heel wat gekken rond. God bless them! (Nog zoiets typisch Amerikaans en vaak ergerlijk). Ik ben een Obamafan (en niet alleen omdat het zo’n knappe vent is), jammer dat hij het roer moet overlaten.

  • Ja, de eerste keer dat ik het clipje zag dacht ik ook, amai, maar omdat het (zeker in die tijden) zo mooi in beeld kwam weet je gewoon dat het opgezet spel is. De dame deed ook aan overacting🙂

 3. De V.S. is voor mijn geen droombestemming laat staan dat ik er zou willen wonen. Toegegeven: er is veel mooi: de natuur is er op sommige plaatsen overweldigend maar het verdwijnt ook te vlug en de Amerikanen zijn een heel vreemd volkje. Niet allemaal uiteraard. Er lopen er eenvoudig te veel rond die zich nog steeds cowboy wanen. Of eerder Outlaw. Die het maar heel normaal vinden dat je gewapend de dag door komt. Nee: geef mij maar IJsland, Noorwegen, Zweden, … Daar droom ik van. Of de Azoren, de Canarische eilanden. Daar zou ik wel kunnen wonen. De V.S.? Zelfs geen reisje. Ik zou me afschuwelijk vullen tussen al dat volk.

  • Mijn werkervaringen, die uiteraard gekleurd zijn doordat je met mensen uit je eigen wereld bezig bent, leerde mij heel vriendelijke gastvrije mensen kennen. Ik blijf het boeiend vinden. De States is ook een beetje zoals België, waar een minderheid een meerderheid het realiseren van zijn wetten belet. Denk ik. “Democratie” op de spits gedreven, het is niet echt mooi om zien.

 4. ik had hem best ook wel willen zien vanavond, ik vind Bruce een uitstekend artiest én een hartelijk mens. Zag er een tijd geleden een docu van, en sindsdien is hij alleen maar gestegen in mijn achting…
  De VS is geen favoriet van mij, vraag me ook niet waarom. Misschien omdat ze zo schijnheilig omgaan met allerlei wetten. Blote tieten zijn heiligschennis daar, maar een kast vol wapens kan dan wel. Ik kan dat helemaal niet begrijpen…

 5. De VS spreekt mij niet echt aan. Mijn ouders hebben er een maand lang rondgetrokken en kwamen enthousiast thuis. Maar toch is er iets wat mij weerhoud om er naartoe te reizen.
  Als ik ooit zou emigreren, en die kans is reëel, dan wordt het Frankrijk.

 6. De “issue” blank en zwart zal NOOIT van de baan zijn, mijn beste Bentenge, net zomin als Jood of niet Jood zijn, er waren in 1500 al ghetto’s voor Joden in Venetië. Kijk waar we nu staan, juist even ver… ‘T is te hopen dat een Trump het nooit haalt!

 7. USA spreken mij echt niet aan als oord voor immigratie. Ik denk dan eerder aan Nieuw-Zeeland of Samoa of zo

 8. Op door reis kwam ik twee keer in de VS binnen om direct weer te vertrekken.

  Het heeft geen goede indruk op mij achter gelaten ….

  Vriendelijke groet,

 9. Wat leuk dat je mij noemt: dankjewel!😀 Leuk stuk heb je geschreven ook! De USA is niet een bestemming van eerste keus, maar ik zou er toch wel kunnen wonen. Vaak kun je niet zeggen hoe het écht is in een land en de dingen die je op het nieuws ziet zijn er eigenlijk maar weinig. De USA is immers zo ontzettend groot en er wonen zoveel mensen: die negatieve dingen gaan alleen over incidenten en bepaalde plaatsen. Net als het nieuws over Colombia eigenlijk haha.

  • Wel ja, dat denk ik op zich ook. Het nadeel (en voordeel) van de States is de on-to-off media, alles krijgt zijn stukje krant. Hoe spectaculairder, hoe meer ruimte in die kranten. Maar het blijft natuurlijk wel een land met grote tegenstellingen en een wet die wapens toelaat.

 10. I bet you were on fire gisteravond op de wei🙂 Dat meiske dat met Bruce in de dark danst is trouwens Monica uit ‘Friends’ maar dat wist je misschien al

 11. Hij was fenomenaal gisteren….schitterend…..

 12. Een geweldig land. Wij waren er meerdere keren. Roadtrips zijn onze favoriet. De V.S. is minstens zo divers als heel Europa. Je kunt er ook niet naar kijken als ware het één land. Voor elk wat wils en telkens weer zeer indrukwekkend.
  Een lied van Bruce… “Cadillac Farm” Ben je daar al eens geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s