bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Bend it like Beckham.

31 reacties

Bij deze verontschuldig ik me voor het geval (iemand anders me voorging) ik in herhaling val, maar het Europees Kampioenschap voetbal ging vrijdag van start ! Yep, I admit, ik hou van voetbal. Ik keek naar de wedstrijd van Frankrijk op vrijdagavond. Ik was gisteren op de tennis om onze mannen(+35)interclubploeg een beetje te steunen en keek met een half oog tennis en met het andere voetbal. Zwitserland won. De wedstrijd van Wales ging aan mijn nog van de spreidstand recupererende ogen voorbij, maar gisteravond stonden ze alweer paraat en keek ik naar Engeland tegen Rusland.

eric-dier-fires-home-a-free-kick-against-russia

Op dit moment denk je waarschijnlijk, aha, vandaar de titel ! Want inderdaad, Engeland had vroeger een balkruller die een vrije trap met finesse in doel kon draaien. Gisteravond zagen we weer een, weliswaar iets minder ge-bend dan (David) Beckham, pareltje van een vrije trap. Hopelijk gaat Dier Beckham niet achterna, want zijn palmares bij de Engelse nationale ploeg is in tegenstelling tot zijn algemene voetbalverwezenlijkingen geen hoogvlieger.

eric-dier-england_1imnvcfsszfvx12va6z3bhxpgz

Aan het eind van het jaar 2002 kwam onze dochter op deze wereld. Ergens in de loop van datzelfde jaar zag in Engeland een film het/zijn levenslicht. Of het een hoogvlieger is laat ik aan elk van jullie over om te beoordelen. Want les goûts et les couleurs ça ne ce discute pas ! Ik zag de film pas in 2003. Maar kijk, ik ben nu eenmaal “in to foot” (niet dat ik het zelf goed kan he) en dus was ik helemaal mee met “bend it like Beckham”. Alleen gaat de film niet echt over Beckham he, maar over een maatschappelijk issue dat me zo sterk aan gaat. Ik ben nu eenmaal opgegroeid in een omgeving (incl schooltype) die echt wel gelooft dat meisjes gelijke rechten en kansen moeten hebben of krijgen. Dus ja :

Bend It Like Beckham keira knightley

Nu doet dit beeld de film en de essentie niet echt “recht” aan. Want de film draait niet om de voetballende dame op de voorgrond, maar wel om die die er net achter staat. Maar voor meer uitleg over de essentie van de film verwijs ik naar de link die hierboven staat. Want toen dit logje in mijn hoofd aan het groeien was wist ik eigenlijk al waar het echt over ging. En nee, dat was niet het EK, en ook niet de Engelse Nationale ploeg, en ook niet de film. Waarover dan wel ? Ik licht een tipje van de sluier :

111

Yep, you got it ! Ze verscheen de eerste keer in mijn leven in het jaar 2003 en heeft het sindsdien nooit meer echt verlaten. Niet dat ik per sé elke film van haar wil zien, maar als ze op het scherm verschijnt blijf ik toch altijd even hangen. She is a thing of beauty. She has a great smile and wonderfull eyes. Ik kan het niet echt onder woorden brengen. Het is haar imperfectie die haar perfect maakt.

Quality: 2nd Generation. Film Title: Bend It Like Beckham. Distributed in Australia by Icon Film Distribution. For further information, please contact Marguerite Barbara on 612 9212 5810.

 

KEIRA ! (wordt vervolgd)

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

31 thoughts on “Bend it like Beckham.

 1. Ik schijt echt op alles wat met voetbal te maken heeft, maar Keira mag altijd komen koffie drinken…

 2. Oh yes, Keira. Die donkere blik van haar, onevenaarbaar.

 3. Euh. Imperfectie en Keira? Leg dat eens uit?

 4. Keira is volgens mij wel een toffe, waarmee je je nooit verveelt. Voetbal daarentegen… Gisteren ben ik – bij wijze van ontspanning – even twintig minuten komen meekijken naar Engeland-Rusland. Tegen dat ik wist wie wie was! Enfin, ik heb gesupporterd voor Lallama, of hoe heet ie? De naam alleen al, haha!

 5. Keira, ok, ik begrijp het, al is ze iets te weinig vrouwelijk, maar ze heeft iets mysterieus. De film was ietwat te moraliserend, maar ik/wij vonden hem wel ok!
  Fijne voetbalweken!

 6. Sorry Bentenge, ik haakte af bij het woord ‘voetbal’ en wilde vluchten naar dickblogt, maar de hyperlink naar zijn site klopt niet…
  Dan ga ik wel koffie drinken.
  Alleen.

 7. Ik geef geen bal om voetbal maar mooie dames daarentegen ……

 8. Keira draagt afschrikwekkend veel zwartsel rond haar ogen en volgens mijn beperkte kennis van make-up heeft ze opgeplakte wimpers.
  Wat zit er nog meer opgeplakt? maar ja, ik en geen man en ik hou alleen van natuurlijk vrouwelijk schoon want waarom zou een vrouw zich verbergen achter zwartsel en roodsel en weet ik wat voor smeersels.
  Maar smaken en mannen zijn meestal niet te begrijpen🙂

  • Nog erger, smaken en mannen, dat is doorgaans geen goeie match, tenzij het om voetbal draait.

  • Smaken en mannen zijn meestal niet te begrijpen ? Dat begrijp ik dan weer wel , en Keira is stoer en lijkt niet into le foot, maar daarin zit hem de magie , ze is het … Elk vroeger vooroordeel ten spijt .. Kijk ook eens naar de laatste H + M advertentie waarin David Beckham schaars gekleed het ondergoed aanprijst… Je zult er vrolijk van worden, want hij zwijgt … Dat is zijn beste pose …

   • Zwijgen en een vrije trap in doel lepelen, dat is Beckham schoonheid. En zijn lijf ziet er ook best ok uit. Gisteren keek ik kort naar een docu over Beckham, laat hem inderdaad maar zwijgen, want qua inhoud en accent is het geen topper.

 9. ik ben dan wel voetballiefhebber, maar ik zag nog geen enkele wedstrijd van het EK. Dat internationale voetbal interesseert me niet genoeg om daar mijn tijd in te steken. Een pronostiek kon er wel van af. Gisteren ook de Belgen niet gezien, want toen was ik aan het werk.
  Van Keira zag ik nog geen enkele film, is wel een mooie verschijning maar iets te mager naar mijn zin. Maar zoals je zelf schrijft…les goûts et les couleurs ça ne ce discute pas
  😉

 10. Ik bend dan weer meer voor Jonathan Rhys Meyers. He is a thing of beauty. He has a great smile and wonderfull eyes🙂

 11. That thing of beauty is voor mij toch écht geen voetbal🙂

 12. Bentenge, een blog naar mijn hart… De schoonheid van het voetbal en de kwetsbaarheid in een mooi blog.. Je bent van het voetbal … Ik ook … Ik ben blij met de appeltjes wangen van Kevin de Bruyne, de oermens Lukaku, en het oud Ajax duo Vertongen, Alderwereld … Maar mijn hart gaat pas echt open als mijn 24 jarige dochter Britt opstuift langs de linkerflank, haar blonde haren wapperend, haar frele lijf, uitkappen naar haar linker, omdat ie sterker is dan haar rechter, en dan afdrukken… Buitenveldert dames 4 … in vreselijke shirts ( nog lelijker dan het uit shirt van Spanje ) maar een zegen voor de teamfoto ……

 13. Oei Meg! Ze gaat het niet graag horen!🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s