bentenge

There is a crack in everything. That's how the light gets in/out.

Lucky (TP’s RFC2016#1)

20 reacties

La tristesse de janvier. De kerst- en eindejaarsperiode is iets waar ik eigenlijk nooit naar uitkijk, ondanks het feit dat ze meestal best meevalt en de verjaardagen bevat van de drie belangrijkste vrouwen in mijn leven. Ik strompelde 2015 uit en 2016 in. De donkerste dagen van het jaar vallen me deze keer nog een heel stuk moeilijker dan vorige jaren. En dus nam ik ter verstrooiing al twee maal, wat waarschijnlijk evenveel is als in gans 2015, een fotoalbum door. Ik keek mooie plaatjes uit een ver en nog veel verder verleden.

Terwijl ik door het tweede album bladerde riep ik Hanne toe: “Zeg eens een nummer tussen 1 en 42.” Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar bij ons is het resultaat dan altijd hetzelfde: ” Waarom ? ” was het niet echt onverwachte antwoord. “Zomaar zoeteke.” “Ok, 21 dan.” Ik bladerde even en stelde dan nog maar een vraag: “En nu nog een nummer tussen 1 en 3.” “Neem maar 3.” Nog voor ik het betreffende beeldje bekeken had veranderde ze van gedacht. “Nee vake, neem maar nummer 2.” Voila, ik nam dus ‘geblinddoekt’ een random foto uit mijn reisarchief. 

Het kort nadenken waarom ik die heb genomen ligt nu achter me en dus post ik de foto.

scan - kopie

En nu laat ik mijn verhaal of fantasie de vrije loop.

Lucky that my breasts are small and humble
So you don’t confuse them with mountains

De lift daalde neer en gezwind stapten we de warme vochtige lucht in. Zelfs op deze zonnige morgen hing de stad vol vreemde geuren. Als jongeman van 22 beleefde ik nog maar eens een coming more of age moment. Dit was mijn eerste echte “reis”. Voordien had ik wel al heel wat landen in gezinsverband bezocht, en een paar keer in groepsverband, maar dit was de eerste keer dat de grote grijze vogel me (samen met drie goede vrienden) urenlang meenam en me ergens dropte waar niets zou zijn als ik het me had voorgesteld. De warmte woog, het goud schitterde, de heiligenbeelden volgden elkaar in sneltempo op. Het eten, de geuren, de mensen, de drukte. Alles was anders.

En plots stapte zij mijn beeld binnen. Do you belief in love at first sight ? Vanaf dan liet mijn blik haar niet meer los. Als het enigzins kon stelde ik de lens af zodat ze in beeld meegenomen werd. Lucky that her breasts were/are small and humble ! But that did not stop me (from being confused and in love).

Voor de volledigheid geef ik nog eens het eerste ad random gekozen beeldje mee, namelijk nummer 21/3.

scan

Dank je Paul, alias Polleke, alias Thomas Pannenkoek voor de fotochallenge voor 2016. Ik streef naar een maandelijkse bijdrage.

Auteur: bentenge

°1971 (Kortrijk, Belgium). Man.

20 thoughts on “Lucky (TP’s RFC2016#1)

 1. Dank om op de kar te springen!
  Twee unieke foto’s met een zeer toffe mijmering erachter. Mocht ik moeten kiezen tussen de twee, dan zou de onderste een honderdste van een punt meer krijgen. Het geluk dat uitstraalt in dat lachje, ondanks de bescheiden leefwereld waar ze het mee moeten doen is onbetaalbaar.

 2. Schitterend! Ook al heel wat reizen op je palmares ondertussen?

 3. Intrigerende foto’s en de vraag is hoeveel fantasie er in het verhaal zit🙂

 4. Confused and in love? Iets zegt me dat je maar de helft van je fantasie op ons hebt losgelaten.😉

 5. Haar lach was dan ook zo betoverend

 6. Begrijpelijk dat de ‘donkere dagen’ dit jaar voor jou extra donker zijn.
  Mooie invulling van de challenge.
  Mijn bedenking: 22, zo jong en al zo ver op reis? Waar was dat trouwens?

 7. De onderste foto is een voltreffer. Niet dat de bovenste niet mooi is, maar het jonge meisje straalt als een kaars in het donker. Een kleurrijk geheel ook, met de uniformen.
  Indrukwekkend dat je op jonge leeftijd al zo ver hebt gereisd. Ik vond op die leeftijd Zuid-Frankrijk al een eind.
  Sterkte met de donkerte.
  Lieve groet

 8. Fantasie, tsss, ze kennen er niks van!!!

 9. Leuk dat je zoveel hebt gereisd! Die onderste foto is echt zo prachtig. Die lach!

 10. Is Thailand dan niet het land van de glimlach? Ik snap de link met Shakira en de borsten niet. Of is het iets very impertinent? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s